Bröllop: Save the Date

Det mest frugala hade naturligtvis varit att inte skicka Save the Datekort (”spara datumet”… låter så fånigt på svenska) överhuvudtaget, speciellt då färre hade kunnat komma på vårt bröllop med kortare varsel. Vi bjuder dock bara folk som vi verkligen vill ska komma, så då var valet självklart 🙂

Enligt internet, tradition, vett och hyfs så skickas Save the Date tidigast sex månader innan bröllopet, och inbjudningarna tidigast tre månader innan (förmodligen enligt salig Magdalena Ribbing, för henne brukar jag lyssna på när jag själv inte vet). Lagom till alla hjärtans dag kommer således de första korten skickas. Förhoppningsvis har fölk inte hunnit boka in semesterresor och annat tjafs innan dess 😉

Vistaprint är numera standard i frugala kretsar (Mrs. Frugalwoods aka. Liz Willard Thames beställer alltid sina julkort därifrån, och det var många i hennes inlägg om frugala bröllop som tipsade om just Vistaprint), och våra egna eftersökningar gjorde gällande att de är billigast även i Sverige, även om de allra mest kostnadseffektiva alternativen känns just billiga (och inte på ett bra sätt).

Våra tvåsidiga kort i fullfärg och återvunnet matt papper är dock inte de allra billigaste, och känns rent av lyxigare än jag hade förväntat mig (win!). De kostade således 376 kr för 30 st. Men efter fri frakt, rabatt och återbäring från Refunder gick det hela bara på 292.50 kr. Kuvert har vi i mängder, för en liten Fru Lugn brukade samla på kontorsmaterial (don’t ask…). Dessa kommer ges lite personlighet genom att stämplas med gummistämplar som vi också redan har hemma. Till sist tillkommer porto på 9 kr/kort. In alles får jag detta till 18.75 kr/kort, vilket känns överkomligt med tanke på resultatet.

Man kan naturligtvis komma billigare undan genom att skicka vykort. Det gjorde vi i julas då jag hittade jättefina vykort med Pettson och Findus för 1 kr/st:

Annons

En reaktion till “Bröllop: Save the Date

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s