Ekonomi Februari

ekonomi feb
De gemensamma utgifterna är de som vi delar lika mellan oss, medan tabellen till höger visar våra egna respektive utgifter inklusive hälften var av de gemensamma utgifterna

Gemensam nettoförmögenhet: 702 396.83 kr (1 412 408.83 kr inkl. pension)

Börsen har som bekant gått som på räls (typ skidlift?) sen årsskiftet, och tillsammans med vårt höga sparande och amortering innebär det att vår nettoförmögenhet har gått upp 49 117.87 kr (63 496.65 kr inkl. pension) under februari. Inte fy skam! Det kommer ju inte fortsätta på det viset under resten av året med alla stora omställningar och kostnader som kommer, men just nu firar vi något av en rekordmånad 🙂

Vi är uppenbart mer fokuserade såhär inför den stundande flytten. Min del av utgifterna hamnade under 10 tkr för första gången sedan vi flyttade ihop, och Herr Lugn har startat året starkt med en sparandegrad på över 50% (57.62% i januari), medan hans snitt för 2018 landade på 47.47%.

Gemensamma utgifter

Boende inkl. ränta innehåller avgift till bostadsrättsföreningen, el, bredband och ränta på bolån samt privatlån.

Livsmedel landade runt de vanliga 3000 kronorna, trots en Mathemfaktura på drygt 700 kr som egentligen gäller januari. Här är jag faktiskt positivt överraskad eftersom vi har varit sjukt dåliga på att planera och således har sprungit på ICA och Hemköp tio (10!) gånger under månaden, utöver två större Mathembeställningar.

Transport denna månad är en tågresa tur och retur till Linköping, där Herr Lugns arbetsgivare stod för hans del. Eftersom resan var gemensam är kostnaden trots det gemensam, på samma sätt som att vi delar rakt av på presenter oavsett vem de är till, och på notan när vi går ut och äter oavsett vem som äter och dricker vad.

Utemat den här månaden blev tre pizzamiddagar. Helt okej med tanke på att jag låg däckad i typ två veckor och inte var sugen på nåt annat. Ibland får man faktiskt tycka synd om sig själv 😉

Inredning och underhåll är tyg att sätta framför diskmaskinen till fotograferingen av lägenheten, på mäklarens inrådan. Det var rea på möbeltyger, och detta kommer förmodligen användas till en gigantisk kudde/tjockare matta till Jycke Lugn.

Trädgård blev en påse fröer till körsbärstomaten Vilma som kommer odlas inomhus. Förhoppningen är att vi inte behöver köpa mer fröer i år utan att vi kan klara oss med de vi har kvar sedan tidigare år.

Övrigt består av Hemnetannonsen för vår lägenhet samt frimärken till våra Save the Datekort.

Inkomster

Herr Lugn fick in sin vanliga lön, och jag fick nöja mig med min fasta lön eftersom jag inte har något konsultuppdrag just nu. Utöver detta 720 kr från en ärvd kapitalförsäkring. Ingen anledning att gnälla här inte!

Egna utgifter

Försäkringar är medlemsavgift till facket och a-kassa.

Transport: SL-kort all the way, förutom att jag behövde förnya mitt körkort och mitt pass. Inhandlade även nyaste Körkortsboken inför stundande bilköp, för jag känner mig jävligt ringrostig efter att inte ha kört bil på snart tio år!

Vård och medicin är precis vad det låter som.

Utemat handlar som vanligt mest om uteluncher, men även frukostar. Jag klarade mig undan helt den här månaden eftersom jag mest jobbade från sängen med rinnande näsa. Till Herr Lugns försvar så tror jag att det finns en direkt koppling mellan min sjukdom och hans utefrukostar, för det är fett tråkigt att äta själv.

Övrigt blev en blandad kompott denna månad. Herr Lugn ska åka till Paris med orkestern i slutet av mars, och har således betalat både flygresa och hotell, utöver en kontoavgift och mobilabonnemang. Jag har betalat för min köplats hos bostadsrättsförmedlingen och mobilabonnemang, samt köpt en överstrykningspenna, ricinolja till håret och en liten påse godis. 19 riksdaler förlorade jag på att jag glömde ta kvitto för pennan som var till jobbet… 😉

Hoppas ni har haft en bra månad!

En reaktion till “Ekonomi Februari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s