Ekonomi Maj

Håll i hatten, för här kommer tidernas sämsta sparkvot i FIRE-kretsar (tror jag)! -324.16% måste väl ändå vara något sorts rekord, eller är det en vanlig månad i gemene svennebanans liv, måntro..? Totalt missvisande eftersom den bara går på in/ut under en månad och inte tar hänsyn till nettoförmögenheten, men ändå 😉

ekonomi maj
De gemensamma utgifterna är de som vi delar lika mellan oss, medan tabellen till höger visar våra egna respektive utgifter inklusive hälften var av de gemensamma utgifterna.

Gemensam nettoförmögenhet: 451 265.45 kr (1 197 884.19 kr inkl. pension)

Det största som hände i maj var naturligtvis att vi betalade resterande kontantinsats på huset, dvs. 177 tkr. På typ delad andraplats kom fastighetsavgift, vattentunnor, handpenning på gigantiskt matbord och stolar, gräsklippare, samt möbler och verktyg från de tidigare ägarna på drygt 5-6 tkr styck. Vi amorterade även 50 tkr extra på lägenheten för att kunna lösa det lånet i samband med försäljningen.

Tre begagnade vinfat som ska bli vattentunnor om två lager linolja till 🙂

Gemensamma utgifter

Boende inkl. ränta innehåller sista avgiften till bostadsrättsföreningen, el, bredband och ränta på bolån samt privatlån. Tillkom gjorde fastighetsavgiften för året och resterande handpenning på huset. Whoosh!

Livsmedel drog iväg rejält, men då har vi bjudit på middag och fyllt förråden eftersom vi numera har ett fullstort skafferi (för första gången sedan jag flyttade hemifrån!) och kylskåp, en halv frys inne och en frysbox i Lillstugan.

Jycke Lugn fick ett halsband som han kan ha på sig hela tiden, som sedan har kompletterats med namn-, adress- och telefonnummer ifall han får för sig att utforska tomten lite för mycket, eller plötsligt börjar bry sig om rådjur. Han springer lös när vi är ute i trädgården och det har gått hyfsat hittills, men den gången han kommer bort sig är det ju synd om någon ska behöva läsa hans chip och hitta Lillhusse Lugn som bor många mil härifrån, när hunden egentligen bara bor i huset bredvid 🙂

Transport: Bilen den bilen… ränta, fordonsskatt, tankning, parkering, släpadapter, lastbilshyra till flytten, uppläggningsavgift på lånet. Jaja, jag har börjat vänja mig vid att vi behöver bil. Återstår att se vad den kommer att kosta sen under mer vanliga månader.

Utemat den här månaden blev två pizzor, ett besök på Max och fyra besök på McDonalds. Uäh. Jag har varit trött och grinig och hungrigare än vanligt. Dålig planering, långa dagsutflykter till ställen vi inte varit förut, osv. Bättring utlovas!

Inredning & underhåll: hallspegel, lampdosor, sladdar, handpenning på ett gigantiskt matbord och stolar, gräsklippare, stege, möbler och verktyg från de förra ägarna. Känner lite som Frugalwoods när de precis hade flyttat till sin gård – man behöver saker vare sig man vill eller inte. Inte allt, men en del.

Trädgård: krukväxter, täckbark, Trico Garden för att rådjuren inte ska äta upp hela köksträdgården, virke och skruv till odlingslådor. Vi har verkligen hur många fönster som helst nu, och krukväxter är ett måste. I ett av dem står trots allt tio sticklingar till som inte har kostat en krona, och ändå är det inte tillräckligt fullt. Vi börjar dock få kontroll på luftkvaliteten och fuktigheten inomhus.

Försäkringar: supererbjudande på ett halvårs villaförsäkring, samt månadens bilförsäkring.

Övrigt blev hårsnoddar, ett besök på Systembolaget, en duh! pappersavgift för kreditkortsfakturan som inte verkar ha kunnat undvikas, deo, tandborstar, termos, diskborstar och rostfria sugrör.

Inkomster

Herr Lugn fick sin vanliga lön och arvode för ordförandeskapet i vår tidigare bostadsrättsförening, och jag fick min grundlön, de vanliga 720 kr från min ärvda kapitalförsäkring, samt bonus på kreditkortet.

Egna utgifter

Försäkringar är medlemsavgift till facket och a-kassa.

Transport blev SL-kort för oss båda.

Vård är vad det låter som, dvs. mediciner och ev. läkarbesök.

Utemat: 9 luncher och fikor för min del, och 21 för Herr Lugn.

Övrigt: Jag boostade min yogarutin genom att äntligen införskaffa två klossar, ett bälte och en e-bok. Det har jag snålat på i alla år men nu fick det vara nog, och vilken skillnad det gör! Utöver det har jag betalat mitt mobilabonnemang och en kontoavgift, samt köpt ett par handskar och en tröja. Herr Lugn har betalat sitt mobilabonnemang och en kontoavgift.

3 reaktioner till “Ekonomi Maj

  1. Flyttmånader är tufffa. Nya bilar är tuffa. Det blir bättre! 🙂 Ni ser ut att ha hamnat rätt och ser fram emot lite trädgårdsrelaterade bilder 🙂

    Gilla

    1. Eller hur, det ilar lite i magtrakten när pengarna rinner iväg, men vi har hamnat så rätt 🙂 Trädgård kommer, det blev visst lite mycket bygg- och fixrelaterat här… köksträdgården består av 6 stora lådor motsvarande samma odlingsyta som vi hade i vår förra trädgård atm, och tomater, gurkväxter, jordgubbar, mm. växer så det knakar!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s