Blivande allfixare

Idag är det kallt och regnet hänger i luften. Sitter inne vid datorn och läser om lås istället för att olja och måla utomhus. Tar på mig en extra tröja istället för att sätta på värmen, i sann FIRE-anda. Hoppas hoppas att det kommer massa regn! Springer ut då och då för att mäta tjocklek på dörrar, cylindrar och hål för roddarpinnar. Försöker förstå hur allt hänger ihop. Ärligt talat är det inte riktigt bästa dagen för sånt här pill, för hjärnan vill mest såsa runt och inte styra något mer än en målarpensel, men vill man ha fungerande lås och snygga handtag så är det bara att göra.

En dörr i behov av allt utom låshus.

Ärligt talat har jag inte ens googlat vad det kostar att anlita låssmed (material + arbetskostnad >> material?). Hur svårt kan det vara att montera några cylindrar och låsvred liksom? Handtag har jag redan lärt mig och låshusen i sig verkar vara i okej skick. Svaret tio minuter senare efter ytterligare googling och ytterligare ett varv runt uthusen med skruvmejsel i högsta hugg – det är inte svårt alls. Överhuvudtaget. Bara att mäta, fundera lite, och se till att alla olika brickor och skruvar finns med i beställningen. Jag kanske inte ens behöver lära mig alla termer, så enkelt verkar det. En skulle ha blivit hantverkare… eller? Göra samma relativt enkla (när man kan dem) saker dag ut och dag in… nä, absolut inte. Men hemma åt oss själva? Alla dagar i veckan! 🙂

En studie i låsvred.

Kanske får jag äta upp ovanstående när jag väl står där med paket i hand och lång näsa, men just nu verkar det absolut görbart. På’t ba!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s