Omstuvning i portföljerna

De senaste dagarna har jag stuvat om lite i mina portföljer. När jag tyckte att jag hade läst tillräckligt av Mr. Money Mustache och JL Collins i februari 2015 så började mitt investerande väldigt försiktigt med Avanza Zero i ett vanligt aktie- och fondkonto hos Avanza. Fråga mig inte varför jag inte skaffade en ISK redan då. Jag vet att jag hade en förklaring som jag tyckte var bra då, men jag kan för mitt liv inte påminna mig om vad den var. I mars 2018 kompletterades detta med en ISK hos Avanza och en ISK hos Nordnet (olika avgifter på samma fond), och fondutbudet utökades med Spiltan Aktiefond Investmentbolag och DNB Global Indeks.

Igår kväll tog jag tjuren vid hornen efter ett par dagars research och läsande på Rika tillsammans, och sålde helt sonika alla Avanza Zero på aktie- och fondkontot (ouch :() och flyttade pengarna till ISKen. Bättre sent än aldrig, och nu är det snart ordning på täppan igen!

Nordnet-ISKen flyttas till Avanza så snart finns allt på samma ställe. Jag tycker helt enkelt att Avanza fungerar mycket bättre än Nordnet (både hemsida och app), och har kommit fram till att det får vara värt några hundradels procent mer i avgifter ibland.

Min pengamaskin kommer från och med nu se ut som nedan. Jag har även stuvat om min nya tjänstepension till samma fördelning, då räntefonder känns totalt meh med tanke på att jag har 27 år kvar innan jag får tillgång till de pengarna, och en av de förvalda fonderna hade hela 2.46% i avgift (!). Jätteplus i kanten dock för min nuvarande tjänstepension på 10% som jag får förvalta bäst jag vill hos Avanza!

portfölj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s