Brev till mitt framtida jag

Nu går det bra igen, och när det går bra så glor jag mer på Avanza. Det är sjukt tillfredställande att se sina tillgångar växa utan att man har pytsat in mer cash.

När det går mindre bra håller jag mig till våra månadsavstämningar, jag måste ju trots allt underhålla datanörden (icke att förväxla med datornörden) i mig som gillar att samla information i spreadsheets, och kan inte missa en månad hur besviken magen än blir. Jag har fört kassa- och stashbok i snart 10 år och det kommer jag fortsätta med.

Om det är något jag vill förmedla till mitt framtida jag så är det att sitta stilla i båten vad som än händer. Det kommer förmodligen göra proportionellt mer ont i magen vid nedgångar i takt med att pengamaskinen växer, men efter regn kommer alltid solsken!

Att fira segrarna när det går bra och undvika att titta när det blir obehagligt är lika applicerbart på resten av livet som på pengamaskinen så länge man är inne på rätt spår. Don’t fret over what you can’t control.

Glöm inte att vara tacksam för att breda indexfonder inte behöver utvärderas hela tiden. Även om bolag x, y eller z skulle gå i konken så behöver du inte bry dig, till skillnad från de som satsar på enskilda aktier.

Vänliga hälsningar,

Fru Lugn anno 2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s