Ekonomi Juni

ekonomi juni
De gemensamma utgifterna är de som vi delar lika mellan oss, medan tabellen till höger visar våra egna respektive utgifter inklusive hälften var av de gemensamma utgifterna. Vår gemensamma amortering innehåller resten av vårt gamla bolån, därav den absurda summan.

Gemensam nettoförmögenhet: 524 809.14 kr (1 294 284.00 kr inkl. pension)

Nu börjar vi kunna ana konturerna av våra finanser efter hus- och bilköpet, helt enkelt hur vårt ekonomiska liv kommer anpassa sig till vårt nya liv på landet. Rent fysiskt och mentalt så är det helt fantastiskt, men det kommer nog ta en stund innan vi har landat rent pengamässigt.

Vi saknar fortfarande lampor i vardagsrummet, hallen och en del av köket, förutom att elen verkar ha pajat i alla lamputtag i vardagsrummet (är det dimmern eller något annat..? Den som lever får se). Vi har rivit ut innanmätet i hönshuset och håller som bäst på att utvärdera gamla fuktskador innan vi sätter igen allt igen. Vi har en stor igenkloggad damm där vattenväxterna står i diverse lådor och bara väntar på att vi ska få igång syresättningen och vattenfallet (av tre existerande pumpar så har vi fått igång noll). Fönster och dörrar ska tätas inför vintern, och takavvattning ska kompletteras. Sist men inte minst så ska vi gifta oss om mindre än en månad! ❤

Nettoförmögenheten har i alla fall vänt uppåt igen, och snart snart kan vi börja spara igen istället för att bara spendera våra tidigare sparade slantar! 🙂

Gemensamma utgifter

Boende inkl. ränta innehåller el, sophämtning, pantbrev, lagfart, fastighetsskatt, vägföreningsavgift och flyttstädning av lägenheten. Vi var utan bredband i över en månad, så det kostade gratis. Elen verkar landa på runt 1000 kr just nu, inkl. laddning av bilen.

Livsmedel: juni blev en dyr månad, främst för att vi hade gäster på midsommarafton och bjöd på klassisk grillfest. Dessutom köpte vi en Stamkundslåda från Gårdssällskapet.

Jycke Lugns mat behövde påfyllning, och han har fått en säsongs doser av fästingmedel.

Transport: Bilen den bilen… ränta, trängselskatt, en bensintankning, och parkering i annan stad.

Utemat den här månaden blev två besök på McDonalds och riktiga lyxbullar från bageri.

Inredning & underhåll: verktyg, massa färg, virke, linolja i mängder, ett höj- och sänkbart skrivbord, knoppar till en garderob, dörrhandtag, nya låscylindrar, en ljusslinga, extranycklar, und so weiter. Medveten spending bonanza!

Trädgård: krukväxter, Bokashihinkar och Bokashiströ.

Försäkringar: månadens bilförsäkring.

Övrigt blev tre månader Spotify för 99 kr, bläck till skrivaren, och sist men inte minst våra vigselringar.

Inkomster

Herr Lugn och jag fick våra vanliga löner, och jag fick de vanliga 720 kr från min ärvda kapitalförsäkring, samt en modest aktieutdelning.

Egna utgifter

Försäkringar är medlemsavgift till facket och a-kassa.

Transport blev lite reskassa för min del och inget för Herr Lugn.

Utemat: en lunch för min del (hurra för semester!), och 16 luncher/fikor/middagar för Herr Lugn.

Övrigt: Herr Lugn har beställt jackett till bröllopet, och betalat mobil, kontoavgift, samt terminsavgift för innebandyn. Jag har köpt ett par skor, strumpor, samt nyckelringar och adresslapp till mig, Herr Lugn och Jycke Lugn, utöver mobil och kontoavgift.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s