Hon är här nu

Jag kommer fortsatt att vara kass på att svara på kommentarer under en period, men jag läser alla med glädje!

Bebis Lugn är nu tio dagar ung, och vi har varit hemma i lite drygt en vecka. Hon är en liten välmående guldklimp jämfört med hur hennes spinkiga föräldrar började livet, och hela familjen mår bra. Jag kommer säkert ha en hel del att säga om kroppen, måendet, svensk förlossningsvård och kvinnospecifika sjukdomar längre fram, men för nu så kan vi nöja oss med att förlossningen gick bra, att det aldrig var någon fara för någons liv, och att åtminstone en handfull av mina kroppsliga funktioner är tillbaka på en någorlunda tillfredsställande nivå. Kroppen är fantastisk och fantastiskt jobbig ibland, och Herr Lugn och jag var och är ett oslagbart team. Halleluja för att jag slängde ned halva lunchsalladen i en matlåda på väg ut till bilen – den vattenmelonen och osten räddade livet på mig!

En ny tillvaro börjar utkristallisera sig. Att kalla det rutiner är lite väl magstarkt eftersom hon är så väldigt liten, men den viktigaste lärdomen hittills är att jag behöver hitta lite tid för att puttra runt och göra något annat då och då. Ibland är det bästa jag kan göra att INTE sova när bebis sover, utan fara runt som en furie i två timmar och plocka undan i hela huset, tvätta, diska och granska nytt anställningsavtal medan bebis och Herr Lugn sover. Fastnar jag i stillasittande/liggande amning/vila/sömn för länge så blir jag galen. Jag behöver röra på mig och känna att jag bidrar med något mer än att vara mjölkmaskin och snuttefilt, hur mysigt och viktigt det än är. Herr Lugn gör ju allting annat, och kroppen tackar mig definitivt inte för överdrivet stillasittande.

Kanske bidrog covid med sitt fula tryne till galenskapen, för vi var fast på vårt rum i bästa solläge utan större vädringsmöjligheter i ungefär tre dygn, och fick bara lämna rummet för att gå på toa ungefär fem centimeter utanför vår dörr. Ca 10 kvm med två sängar, handfat, bord, stolar, bebislåda, skötbord och fåtölj. Jag gick i cirklar på den lilla kvadratmetern golvyta som var kvar. Andra natten bönade och bad jag om att få gå åtminstone ett varv i den svala korridoren men det var tvärstopp trots att jag testade negativt vid lunchtid på lördagen. Jaja. Alla mår mycket bättre sedan vi kom hem, även om värmen inte är nådig.

Trädgården välkomnade oss hem med öppna armar, galen blomning och växtkraft. Broccolin är helt magnifik i år, och ärligt talat så vet jag inte hur sniglarna har kunnat låta bli… eller rådjuren för den delen. Det verkar vara blomningens år i år, kanske på grund av den kalla vintern och/eller våren?

Jaha, det är såhär man odlar broccoli alltså? Tänk om jag visste vilka av alla åtgärder som har gett det här resultatet!

Medan vi var borta har Jycke Lugn Jr lärt sig att gå i trappor mer eller mindre obehindrat (kors i taket!), och både han och Jycke Lugn tar sitt uppdrag som nyblivna storebröder på största allvar. De går inte många meter från Bebis Lugn, och verkar allmänt helt med på att flocken har fått en ny liten valp som behöver tas om hand och beskyddas. Jr var ganska upprörd när Bebis Lugn var upprörd de första dygnen, men nu verkar han ha accepterat att vi faktiskt också verkar förstå att någon typ av åtgärd behövs när hon skriker. Gullepojkar.

Hoppas ni har det gött i värmen!

6 reaktioner till “Hon är här nu

 1. Stort grattis!
  Jag hittade till din blogg tidigt i våras när jag var höggravid, och har nu också en liten välmående dotter på 4 månader.
  Tycker att du verkar leva ett härligt liv, jag känner igen mig mycket i dig och gläds åt att läsa om era framsteg!
  Ha en underbar bebistid, jag vet att tiden går otroligt långsamt och snabbt på samma gång, men det blir faktiskt bara underbarare hela tiden (jag har en son på 4 år också och har inte slutat uppleva det så med honom än). 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Stort grattis! Tiden som föräldraledig går jättefort, även om den kan kännas väldigt långsam de där första 2-3 månaderna när tarmarna ska utvecklas och det är mycket skrik och bajsande 😅 Jag är inne på sluttampen av min fl och börjar jobba igen i augusti, dock på mitt gamla projekt men för en ny arbetsgivare (högre lön/bättre förmåner skadar ju aldrig). Ser fram emot att fortsätta följa er resa!

  Gillad av 1 person

 3. Grattis! Känner rigrn det där med att bara sitta i soffan, fick så ont i svanken ett tag att jag fick ha en köksstol bredvid soffan som jag satt på när soffan blev för mjuk. Men alla krämpor lägger sig! Grattis!!!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s