Ekonomi & status Mars 2021

Översikt

Nettoförmögenhet: 1 907 031,15 kr
Nettoförmögenhet inkl. pension: 3 379 952,15 kr
Sparandegrad inkl. amortering: 64,99%

Nettoförmögenheten tuffar på

Osannolika siffror denna månad, både i börsutveckling och inkomster. Herr Lugn har fått lön, övertidsersättning och årlig bonus, så nysparandet landade på hela 52 657,23 kr. Själv ska jag försöka jobba heltid fram till två veckor före beräknad förlossning för att boosta sparandet (läs föräldraledigheten) lite ytterligare. Det gör nästan fysiskt ont i mig att inte slänga in hela summan på Avanza, men jag tror att vi kommer att uppskatta innehållet på sparkontot desto mer när Bebis Lugn är här och alla inkomster förutom barnbidraget går ned till noll 🙂

Månadens utgifter

Såhär fördelades våra inkomster under månaden.
Samma fördelning, exklusive sparande och amortering
De gemensamma utgifterna är de som vi delar lika mellan oss, medan tabellen till höger visar våra egna respektive utgifter inklusive hälften var av de gemensamma utgifterna.

Mars kan bäst sammanfattas som bebis- och trädgårdsförberedelser. På bebisfronten har vi köpt tapeter, fönsterfoder, färg och begagnade leksaker, samt de första gravidkläderna och de sista bebiskläderna. Vi har anmält oss till fyra av Babygruppens webbinarier och hunnit delta i två. Jag har noll och ingen aning om vad som brukade erbjudas i form av föräldragrupper pre-covid, men nu finns det ingenting så vi tar det vi hittar som verkar vettigt 🙂 Måndag-onsdag i veckan var en målare här och tapetserade i Bebis Lugns rum, och nu är det nästan bara småpill som lister och möblering kvar. En tur till Byggmax stundar, förhoppningsvis medan alla andra svennebananer är upptagna med påskfirande.

Nytapetserat bebisrum och första biten golvlist är tillsågad.

På utomhusfronten har det inhandlats diverse nya träskaft till trasiga kvastar och krattor, samt en skurborste till altanen. Gysingesåpa, borste, hårt arbete och många timmar senare är altanen ganska ren, ett fönster är putsat, penséerna planterade, och jag har slipat, skrubbat och oljat en del av vårt begagnade utemöbelfynd. Med ljuset och värmen kommer energin åter, och det blir nog sommar i år också!

Nyslipad, skrubbad och oljad stol, bara fem kvar (plus bord)!

Värmepumpshärket vill jag inte ens tänka på (ytterligare en elräkning över 4 tkr), men nu minskar i alla fall värmebehovet inomhus. Svetsare, kyltekniker och servicetekniker skulle ha varit här för två veckor sedan, men det var innan någon på företaget testade positivt för covid och allting ställdes in. Vi är väldigt tacksamma för att de tog det på allvar, så nu väntar vi på en ny tid.

Vi har helt enkelt jobbat ganska hårt, både på lönekneg och hemmavid under mars. Förutom Inredning & underhåll så syns det kanske allra tydligast på utematspotten som rymmer hela fem tillfällen snabbmat av typen hamburgare och pizza. Det är så dags att plocka fram mat ur frysen när man redan är vrålhungrig och kommer på att framförhållningen har varit noll och ingenting… speciellt de dagar som har varit extra mötestunga på jobbet, eller när vi hux flux har befunnit oss i bilen på väg till en Blocketförsäljare innan vi hann fatta vad det var som hände. Att orka jobba och fixa grejer efter jobbet har helt enkelt varit högre prioriterat, så jag hänger inte läpp för det. Tredje trimestern inleds idag, kaloribehovet är på ständigt ökande, och nu börjar det bli tydligt att jag behöver vila och äta ännu fler gånger per dag för att orka med.

På det stora hela är vi vid gott mod. Påskfirande blir det inget, men min födelsedag kommer åtminstone uppmärksammas med fika utomhus på tre man hand imorgon 🙂 Solen skiner, fåglarna kvittrar, Bebis Lugn sparkar och har sig, och nästan alla förodlade grönsaker är sådda. Potatisen ligger på groddning och vitlöken börjar titta upp. Jag har semester hela nästa vecka, och Herr Lugn är åtminstone ledig på tisdag.

Hoppas ni får en fin långhelg!

Inomhusgurkorna får gosa under växtbelysningen en stund till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s