En helg där energin återvände

Februari var stegtävlingens månad, och summa summarum kom jag tvåa på totalen, samt vann den första och sista veckan. 132 949, 123 979, 77 571 (5 sjukdagar – ouch!), respektive 189 126 rena steg under månadens fyra veckor! Maxdagen landade på 40 107 steg, och både jag och Herr Lugn har slagit våra tidigare dagsmål med råge. Jag erkänner mig lite besviken för jag har verkligen kämpat, men finner lite tröst i att jag tvingade vinnaren att dra till med 53 000 poäng sista dagen för att försäkra sig om segern 😉

Mars inleddes sedan (såklart) med att jag slog i både tån och låret i skrivbordet så in i helvete… så pass att jag inte kunde gå normalt på tre dagar (tån är fortfarande blå), och är väldigt tacksam för att bordshörnet missade magen och Bebis Lugn! Vi har således haft en ganska lugn vecka, men igår kom lite energi åter som användes för att fixa en myriad småsaker under helgen. I februari så promenerade vi ju 3-7 h/dag, så det fanns varken tid eller ork över till så mycket annat! Massa dagsljus, motion, och sov som en stock gjorde jag också efter all den friska luften, vilket var väldigt skönt. Jag ska aldrig mer gnälla över att 10 000 steg/dag är för mycket eller att jag inte har tid att ta hand om mig själv!

Båda Jyckarna Lugn har blivit borstade, trimmade och kloklippta efter behov, vilket tar en stund eftersom de är långhåriga collies båda två (de har fler hårvårdsprodukter och verktyg än jag någonsin kommer ha). Herr Lugn har måttat och sågat golvlister till vårt sovrum, vilket är lättare sagt än gjort med tanke på alla tighta elementrör, 3x dörrfoder, innerhörn och ytterhörn som de har klämt in i ett rum som inte riktigt är 3×3 meter.

Egenodlade borlottibönor

Jag har planterat om tomater och gurkor, samt sått svartkål och broccoli. Storlekssorterat och vikt in Bebis Lugns kläder, fotat alla skavanker i och beställt tapeter till hennes rum. Spritat årets skörd av borlottibönor och rensat den torkade rosmarinen. Målat alla hyllplan till hallgarderoben och hälften till sovrumsgarderoben. Det går framåt!

En av Bebis Lugns 17 bodys. Jag svalde minimaliststoltheten och fyndade ett berg P.O.P.-kläder på Blocket. Vi är lätt kittade för första halvåret. Mer än så om hon blir lika liten som jag och Herr Lugn var som nyfödda!

Nu ligger jag, Bebis Lugn och min trötta rygg i badet, medan Herr Lugn lagar potatisgratäng och lax. Lyx!

Hoppas ni har haft en trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s