Ekonomi Januari 2021

Översikt

Nettoförmögenhet: 1 767 548,49 kr
Nettoförmögenhet inkl. pension: 3 164 186,49 kr
Sparandegrad inkl. amortering: 53,10%

Nettoförmögenheten tuffar på

Nettoförmögenhetståget fortsätter sin resa uppåt. Under januari så bakade vi in vårt äckliga billån i bolånet, vilket innebär att vi bara kommer amortera på våra CSN-lån fram till september 2021. Vi har ju dessutom betalat av hela privatlånet på 200 tkr till min mamma, så nu har vi bara bolånet och CSN kvar. Det känns mycket märkligt att bara amortera 1 530 kr efter att ha legat runt 20 tkr/mån i flera år!

Månadens utgifter

Såhär fördelades våra inkomster under månaden.

Bristen på amortering syns tydligt på nysparandet som landade på 33 611,22 kr, trots en rekordlåg lön för min del pga. 6 st tjänstlediga dagar, ca 5 tkr på mestadels begagnade bebissaker, och ca 10 tkr på värmepumpsrelaterade svordomar.

Priset för månadens suraste utgifter går till värmepumpsteknikern som har bytt den ena cirkulationspumpen i pannan och en utegivare. Sen var de här två stycken ytterligare en gång och kliade sig i huvudet i några timmar innan de konstaterade att kompressorn i värmepumpen också behöver bytas. Vi har fått en offert på bytet, men själva vill de såklart helst byta rubbet på en gång, vilket i vårt fall skulle betyda byte av både panna och värmepump, eftersom det tydligen inte finns någon utedel som passar vår innedel… trots att de bara är från 2011 (!). Haha och nej tack, vi försöker laga först så kan vi ge upp sen, okej?

Just nu kör vi på pannans elpatroner, vilket resulterar i ungefär dubbelt så hög elräkning som vanligt. Får jag ens gnälla över det med tanke på att elen ändå ”bara” gick på 2 272 kr för hela månaden? Hus på 120 kvm, vi har laddat bilen säkert 2-3 gånger, det fortsätter vara -7 grader ute, osv. Mina kollegor höll på att tuppa av när jag sa att det var 17.8 grader på kontoret här om dagen, men då hade jag suttit där själv i två dagar. I vanliga fall är vi två vuxna och två hundar och stänger dörren, vilket brukar resultera i en temperaturhöjning på ytterligare 2-3 grader. Tofflor, en extra tröja, och elda i kaminen på eftermiddagen och kvällen så är det varmt och gosigt. Jag är faktiskt förvånad över att det inte kostar mer att hålla huset och vattnet såhär varmt, men kanske gör det tjocka snötäcket på taket sitt till också.

Det mest spexiga för egen del den här månaden blev nya underkläder. Jag har några favoriter från Lindex som de alltid har till Ta 3 betala för 2. Alla likadana = enklast möjliga tvättrutin, och bara att fylla på när de blir väl slitna. Hur skönt som helst, allting matchar allting, och jag slipper tänka. Älskar konceptet att tänka färdigt en gång och sen inte behöva bry mig mer!

De gemensamma utgifterna är de som vi delar lika mellan oss, medan tabellen till höger visar våra egna respektive utgifter inklusive hälften var av de gemensamma utgifterna.

Summa summarum en ganska lugn månad. Bebis Lugn gör sina kroppsdelar kända lite då och då, jobbet rullar på, många steg tas, snö skottas, vi har börjat gå och lägga oss runt 22.00 och sover som små grisar… en helt okej tillvaro 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s