Ekonomi Oktober 2020

Översikt

Nettoförmögenhet: 913 250,43 kr
Nettoförmögenhet inkl. pension: 2 035 800,43 kr
Sparandegrad inkl. amortering: 58,04%

Nettoförmögenheten står stilla trots ganska stort nysparande

Den här månaden kan man inte direkt påstå att ISKarna går som tåget, och trots ett nysparande på nästan 27 tkr så står nettoförmögenheten och stampar. Jaja, lite reashopping på börsen har väl ingen dött av 🙂 Månadsparandena tuffar på som vanligt, och precis som planerat så puttar jag nu in lite mer i Spiltan Aktiefond Investmentbolag. Nedräkningen på privatlånet till min mamma fortsätter, och nu är det bara två (2) avbetalningar kvar. Vi får se till att fira på något sätt sen, kanske med alkoholfri skumpa eftersom alkohol är uteslutet för mig, och Herr Lugn sympatiutesluter det ur sin diet också.

Månadens utgifter

Såhär fördelades våra inkomster under oktober månad.

Äntligen en lite mer normal månad med över 50% sparandegrad! Bebis Lugn fick oss att dra lite i handbromsen och hårdprioritera bland projekten. Vi behöver spara ganska mycket pengar för att kunna vara föräldralediga som vi vill, så den här månaden har vi fokuserat på påbörjade projekt som vi redan har material till – främst hallgarderoben och staketet. Skjutdörrarna är på plats i garderoben, inredningen till densamma är påbörjad, och staketet är mer än halvfärdigt.

Inkomsterna var också helt normala denna månad, och vi lyckades med konststycket att bara lägga 2161,20 kr på livsmedel. Det vägs upp lite av det faktum att vi åt ute hela tre gånger mer än vanligt (totalt 5 ggr) och således lade 973 kr på utemat, men det är ändå tillräckligt nära målet på 3 tkr/mån för att jag ska vara nöjd. Kanske har vi faktiskt lärt oss att äta mer från trädgården och frysen? Om det inte vore för att jag cravear McDonalds lite för mycket just nu så skulle det ju se riktigt bra ut..!

Månadens mest oplanerade utgifter var en begagnad barnvagn och dito skötbyrå. Jag hittade den första för 4200 kr och den andra för 200 kr på Blocket, så det var inget att ens fundera över, utan vi slog till direkt. Vagnen kommer kosta ytterligare 300 kr för service (säkerhetsgenomgång och smörjning), men med tanke på hur begagnatmarknaden för Emmaljungas vagnar ser ut (väldigt slitna vagnar för alldeles för mycket pengar) så gjorde vi ett riktigt klipp, givet att vi ville ha just den vagnen 🙂

Jag har lagt några penningar på smala stickor och diverse tillbehör eftersom jag nu stickar yttepytte babysaker i väldigt tunt garn. Herr Lugn å sin sida har ätit ute några gånger när han har varit på orkesterrep och på besök på sin arbetsgivares sprillans nya kontor. I övrigt är det hemmajobb och hemmamys as usual, förutom att vi åker och handlar mat någon gång i veckan.

De gemensamma utgifterna är de som vi delar lika mellan oss, medan tabellen till höger visar våra egna respektive utgifter inklusive hälften var av de gemensamma utgifterna.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s