Plötsligt händer det

Ibland kan jag känna mig nästan hög på jobbet. Tre dagar kvar till leverans av monsterprojektet som vi har jobbat på i över ett år. Vi är trötta och fnissiga, jobbar över och helger till höger och vänster, och fortfarande vet vi inte riktigt om vi kommer kunna trycka på knappen senast 23.59 på onsdag. Okej rå, så det är typ 2.5 dagar kvar eller nåt. Be inte min hjärna räkna exakt just nu.

Den här känslan är något jag faktiskt gillar med jobbet. Den där kombinationen av går-på-adrenalin, vi-gör-bra-grejer, det-kommer-förmodligen-gå-bra. Den är väldigt onyttig under längre tidperioder (hej väggen), men såhär under en tre-fem dagar innan leverans så njuter jag lite av den precisa koncentrationen som hjärnan lyckas plocka fram, och det höga tempot där omgivningen i form av chefer och kollegor liksom gör sitt yttersta för att bana vägen för oss och stoppa allt som överhuvudtaget riskerar att störa den där koncentrationen. Laser focus. Då känner jag mig duktig, professionell och som en del i något åtminstone ganska viktigt. I det här fallet så har i alla fall staten bestämt att såhär ska det fungera, och sen droppar det ned till regionerna, och slutligen oss som sitter på IT-systemen och den data som ska följas upp. Allt för att svennebanan ska få sin precious sjukvård på det sätt som är lagstadgat.

Nu är lunchen slut så back to it. Sen ska jag vara leeedig i precis samma omfattning som jag har jobbat över nu. PLUS höstlov. Min semesterplanering verkar funka över förväntan; 2-3 veckor över jul och nyår, en vecka under våren, 4+1 vecka under sommaren, och en vecka under hösten. Tjänstledigt for the win!

Nej, det är inte alltid roligt, men just nu känns det roligt för att saker hänger på mig, jag vet att jag kan fixa dem, och det är lagom press under en väldigt kort period. Dessutom kompledigt. Samtidigt sitter Herr Lugn i telefonkö hos Com Hem för att vår fiber är kokobananas. Tur en har surf på jobbmobilen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s