Jämna flöden!

Idag hände något stort. Något riktigt ascoolt. Rörmokaren var här och bytte hydropress, och helt plötsligt har vi högt och jämnt tryck i kranarna! Det är nästan så att jag måste fira med en extra dusch, men bara nästan (egen brunn och sådär). Jag har själv aldrig upplevt vettigt vattentryck utan kommunalt vatten, och en av de första sakerna som min svärfar frågade när vi hade flyttat in var om vi också hade varierande tryck i kranarna. Ja jo, det hade vi ju, och så tänkte vi inte mer på det. Vi trodde att det helt enkelt var så det var här, och vande oss snabbt.

Ända tills rörmokaren var här för ett par månader sedan och bytte en läckande tryckströmbrytare. I förbifarten så konstaterade han även att gummiblåsan i hydropressen var trasig, och som så mycket annat här så har den säkert varit det sedan innan vi flyttade in. Stackars pumpen har fått jobba för högtryck *höhö* 😉 Men nu har vi alltså en sprillans ny hydropress, och därmed är det äntligen ordning och reda på hela vattensituationen. Skönt! Jag hoppas att vi slipper läckor i pannrummet på en stund nu, men det vågar jag väl knappt säga högt.

48.2 kg tomater. Hjälps man åt så tar det ungefär en timme att skörda och en
timme att rensa och lägga på brickor. Häpp!

För övrigt är det ganska mycket härlig vardag här just nu. Stickar babykläder och lyssnar på ljudböcker om bebisar och föräldraskap, kissar på ägglossningstest, leker med hundar, gör tomatsås, höststädar trädgården, och jobbar. Staketbygget går på sparlåga såhär mitt i den mest intensiva skördetiden. Här om natten kröp temperaturen stadigt nedåt, och när den nådde 3 plus så vågade vi inte vänta längre. Halv ett på natten var vi ute med pannlampor och plockade in 48.2 kg gröna tomater som nu ligger på eftermogning i växthyllorna inomhus.

Snacka om rekord! Det innebär alltså att vi har fått över 60 kg tomater på 180 plantor i år. Förra årets rekord på 15 kg kan ju slänga sig i väggen eller gömma sig bakom skämskudden. Jag tror att vi vågar påstå att årsbehovet är uppfyllt med råge 🙂 Som den odlare jag numera är satte jag även ett larm på 05.00, men då var det fortfarande 2.5 plusgrader så jag fick somna om och sussa sött istället för att gå ut och fortsätta skörda.

En reaktion till “Jämna flöden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s