Ekonomi Augusti

Översikt

Nettoförmögenhet: 868 915.61 kr
Nettoförmögenhet inkl. pension: 1 976 308.61 kr
Sparandegrad inkl. amortering: 23.93%

Nettoförmögenheten tuffar på uppåt, Corona be damned. Totalt sett så fick vi en liten dipp i februari-mars, men åtminstone min egen ISK är nu tillbaka på samma nivåer som den var i slutet av 2019 exkl. nyinsättningar.

Höjdpunkten under augusti var att min egen nettoförmögenhet inkl. pension passerade miljonen! Min ursprungliga plan var att ha 1 miljon i ”lösa” tillgångar när jag fyllde 30, men det kom lite emellan i form av lägenhetsköp, villaköp, lägenhetsförsäljning, ett hejdundrans bröllop, osv. Jaja. Jag ÄR 30 och kan åtminstone i något avseende räknas som miljonär, så helt fy skam blev det ju inte 😉

Månadens utgifter

Såhär fördelades våra inkomster under augusti månad.

Det som sticker ut mest den här månaden är otaliga besök på Bauhaus, ett nytt kylskåp, samt 200 meter kastanjestaket. Det är träskivor, gips, träfiberisolering, spackelverktyg och förvaringskorgar till hallgarderoben, stolpfötter och ankarmassa till staketstolparna som måste fästas i berg, samt såklart själva kastanjestaketet som gick på runt 46 tkr. Då har jag inte ens räknat med grindarna som vi beställde först av allt, och vi saknar fortfarande två grindar som inte fanns i lager vid förra beställningen.

Den uppmärksamme har säkert redan lagt märke till att amorteringen har minskat jämfört med tidigare. Det beror på att vi som så många andra utnyttjar den temporära amorteringsfriheten på bolånet för att ytterligare boosta våra ISKar. Det som fortfarande syns här är således privatlånet till min mamma, billånet och CSN. Vi har fyra (4) betalningar kvar på privatlånet, sen kommer vi att magiskt få 8.5 tkr extra över per månad. Woho!

I övrigt så syns det såklart att vi numera har två hundar istället för en, speciellt som Jycke Lugn Jr fortfarande äter valpfoder. Våra hundar får 50% torrfoder och 50% Mush, och det senare köps just nu i minimala påsar som är extra dyra. Jr äter helt enkelt inte tillräckligt med mat för att det ska vara värt att köpa Mush Puppy i 10-kiloskartonger som vi gör till Jycke Lugn. Men men, det är temporärt tills han har kommit upp i sin vuxenvikt och kan börja äta samma mat som storebror. Han är ungefär halvvägs redan 🙂

Inkomsterna då, de är ju helt bananas?! Det beror på att vi äntligen har lämnat in bygglovsansökan på växthuset, vilket i sin tur ledde till att vi fick vår fantastiskt generösa bröllopspresent i form av ett växthusbidrag på 30 tkr från min svärmor, svärfar och svärmors bror (vad blir det i släktskap ens..?).

De gemensamma utgifterna är de som vi delar lika mellan oss, medan tabellen till höger visar våra egna respektive utgifter inklusive hälften var av de gemensamma utgifterna.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s