Växtkraft

Bokashi toppat med löv grävs ned i en ränna mitt i bädden. Jordgubbarna börjar titta upp runt kanten, och ska flyttas så fort det nya jordgubbslandet på baksidan är färdigt.

Under långhelgen har vi fått till ytterligare några rejäla arbetspass i trädgården. Igår var vi ganska möra i kroppen men tre bäddar till har rensats och gödslats med Bokashikompost, löv, hönsgödsel och pelleterat grönsaksgödsel. Lite av varje av det vi har är devisen vi går efter då vi har väldigt lite matrester i förhållande till odlingarnas storlek, och dessutom fortfarande är ganska snåla med att köpa färdiga produkter. Ytterligare några lass grenar matades genom kompostkvarnen, och Herr Lugn började gräva det nya jordgubbslandet på baksidan.

Inomhus gror det mesta för fullt, och purjolöken behöver planteras om snarast. Men det får bli en annan dag, för idag hinner jag bara med jobb och besök hos kiropraktor och sjukgymnast. Med lite tur och skicklighet så kanske jag kan måla sista lagret på skafferidörren innan läggdags också 🙂

It’s alive! Första året vi har plats nog att odla potatis – ett kilo var av ekologisk Orla och Queen Anne ligger på groddning och rotning på köksbordet.
Den inomhusodlade gurkan sätter frukt i en rasande fart men har inte riktigt börjat växa på allvar än efter omplanteringen.
Paprikorna önskar större krukor och mer näring, men de är åtminstone oändligt mycket finare än förra året redan nu. Att de frösådda kronärtskockorna fortfarande lever är också en bedrift jämfört med tidigare år 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s