En lugn helg

Att fixa till ett rum från grunden är som att dra en lättnadens suck. Det räcker med en rejäl storstädning och rensning, men alla lösa saker ska ut innan de ska tillbaka. Sovrummet och köket är in progress här just nu. Vardagsrummet och delar av köket är målarstudio och därmed täckt av papp, handdukar, kartonger och nymålade luckor i olika stadier av färdigställande. Resten av huset är ganska kaos, dammigt som tusan och väldigt många saker är inte alls där de ska vara. Men matlådemat är lagad, och jag firar min lediga måndag med sovmorgon, dricker förmiddagskaffe i solen på en sten bakom huset, kommenterar på bloggar, ligger nedbäddad i soffan under ullfilten, och tittar på mer eller mindre dåliga filmer gratis på Viaplay. Mys!

Garderoben har fått sista lagret färg och saknar bara sina hyllplan och dörrar.

Jag har inte så mycket energi som jag tror, utan skippade födeseldagsfirandet som vi var bjudna på i lördags, och har på det stora hela chillat mycket mer än jag gjorde förra helgen. Några små actions varje dag så gör vi framsteg ändå. Igår monterade vi den nya klädstången i garderoben, gjorde nya hål för hyllplan, och målade det sista lagret på dörrarna. Idag ska jag måla några lager grönt på kökslådor och kanske pilla på några fröpåsar. Dammsuga om jag orkar, men det är inget måste.

Om en månad är hela garderoben snustorr, men jag kommer nog inte kunna hålla mig så länge. En vecka till, max två? Imorgon kommer ett jättepaket med papp- och tyglådor från IKEA, så då kan jag åtminstone dra fram alla kläder ur förrådet och bringa någon sorts ordning bland dem igen. Det kliar i fingrarna att beställa färg till vardagsrummet, och jag väntar otåligt på svar på offerförfrågan vi har skickat ut om att tapetsera vårt sovrum. Samma lika på svar från elektrikern.

Tapeterna ligger och väntar i gästrummet, och det kommer bli så jäkla fint! Och skönt att jag äntligen kan börja få riktig ordning på alla våra saker efter flytten. Alla möbler är på plats och rummens funktion är någorlunda etablerad, men vi saknar fortfarande den där ordningen som man bara kan underhålla sen när den har satt sig. Den där som inte kräver en massa extra tid och energi, där ingenting tappas bort och allting är så lättstädat som det kan vara. Lättnadens suck kommer dras när vi väl är där. Men just nu ska jag göra mig en cappuccino och kolla på film 🙂

Uppe är det ordning, färdigt, finito, skönt!
Nere är det måleriverkstad…
…allmänt stök och brist på luckor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s