Energin och en ledig måndag

Igår var min första riktigt lediga måndag. Superskönt! Det innebar framför allt att jag kunde njuta av födelsedagsmiddagen vi var bjudna på i lördags utan huvudvärk, och utan att propsa på att vi skulle vara hemma och i säng till 22.00. Det innebar även att jag kunde greja i köket hela dagen i söndags utan att oroa mig för hur jag skulle orka att jobba idag.

Trots att förra veckan bara blev en tredagarsvecka på jobbet så var jag så trött att jag bara orkade äta och sen stupade i säng både torsdag och fredag. Stackars Herr och Jycke Lugn fick klara resten själva. Jag orkar en hel del, speciellt om jag får sova länge, puttra runt i min egen takt och pilla med det jag vill (typ måleri, borsta hunden, odla), men att delta i möten med massa andra människor med olika åsikter eller sitta framför datorn och programmera dränerar hjärnan som inget annat. Eller jo, alla andra jobbuppdrag jag har haft har varit mer krävande än det jag har nu, men min hjärna var inte lika utmattningskaputt då, utan tyckte snarare att det var roligt.

Min första fria måndag spenderades med lång sovmorgon, följt av målning av naglar till filmtittande och bloggande. Lång eftermiddagsmeditation, matlagning och målning av köksväggar. Mycket trevligare än att bara åka bil, sitta framför två datorskärmar, åka bil, äta middag och sova. Dessutom hinner jag bli mer avslappnad under helgen och sover bättre, vilket förhoppningsvis betyder att tis-fre den här veckan går bättre än ons-fre gjorde förra veckan.

Nu när julen är nedplockad så är det mörkt som tusan igen, och energinivåerna är lika låga som de brukar vara vid den här tiden på året. Jag ser fram emot mars-april när ljuset verkligen är åter och jag har energi att göra något litet i trädgården varje dag och inte behöver lika ohemula mängder sömn som nu. Att jobba 80% känns som en ren nödvändighet för överlevnad just nu, men jag hoppas att tillvaron kommer bli lättare och lättare framöver. Att orka ha en meningsfull fritid, det är målet! Kunna umgås med vänner och familj eller måla några köksluckor utan att kollapsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s