Köksrenovering

Garderobsdelar, köksutrustning och köksluckor överallt!

Nu har måleriverkstaden öppnat igen! Köksgolvet är färdigt, helt och tjusigt som tusan, medan vardagsrummet agerar måleri. På så vis kan vi stänga dörren om kaoset och slippa doften av torkande linoljefärg i resten av huset. Luckorna målas med Gysinge linoljefärg i 30% Oxidgrön, medan Herr Lugn har fått i uppgift att köpa Auro väggfärg i en lämplig nyans efter jobbet idag.

Vi nöjer oss med ny färg på väggar och luckor, och nya gångjärn till skafferidörren som brakade för ett tag sen. Stommarna är ganska slitna, sådär som de blir i ett IKEA-kök från tidigt 2000-tal. Det finns dock ingen anledning att byta dem, kakel, bänkskiva, handtag eller vitvaror än, oavsett vad vi tycker om dem. Vi kommer dock förmodligen byta de två inbyggda skärbrädorna så vi kan använda dem också. Två oljade träskivor med lite grön färg på änden och varsin mässingsknopp, så är vi i hamn!

Pricken över i:t blir förmodligen en Tapwellblandare i obehandlad mässing eller Honey Gold. Den gamla blandaren fungerar, men handtaget sitter inte fast ordentligt, och någon del har uppenbart lossnat från diskmaskinsavstängningen.

Sakta men säkert formulerar vi vår renoveringsfilosofi. Vi är lite inredningssnobbar, men arbetar efter principen att man bara byter saker som faktiskt är trasiga, lagar det man kan, och ska man göra saker så gör man det ordentligt. Snobberiet visar sig mest i rejäla trämöbler, mässingsdetaljer, linoljefärg till alla snickerier, och valet av ekologisk emissionsfri väggfärg. Vissa detaljer får kosta en hel del, medan det på det stora hela knappt påverkar vår ekonomi. ”Spara på det som inte är viktigt, spendera lite mer på det som är viktigt”, när det fungerar som bäst 🙂