Ekonomi November

Översikt

Nettoförmögenhet: 525 825.56 kr
Nettoförmögenhet inkl. pension: 1 355 550.56 kr
Sparandegrad inkl. amortering: 72.33%

nettoförmögenhet november
Årets sparandegrad kommer landa på massa minus, men nettoförmögenheten inkl. pension är tillbaka där den var! Inte illa pinkat med tanke på alla stora händelser under året 🙂

Månadens utgifter

ekonomi november diagram
Såhär fördelades våra inkomster under november månad.

Trots ytterligare ett höj- och sänkbart skrivbord och en episk termometer/hygrometer-thingy med 8 enheter utöver moderskeppet (för att hålla koll på temperatur och luftfuktighet i våra många ouppvärmda uthus, småhus, vindar och husgrunder) så känns november som en ganska billig månad. Vi skulle kunna skala massor om vi behöver, och något behöver göras. Nog för att bristen på dagsljus har tagit ut sin rätt, men vi är trötta som as. Framför allt jag. Efter väggen så är jag fortfarande en av de första som ramlar ihop när det blir tufft på jobbet, och min rygg flippade ur totalt under höstlovet. Efter många sjukdagar och flera veckor med antiinflammatoriska och smärtsillande är det dags för sjukgymnastik, träning, mediyoga och ännu hårdare prioriteringar. Längre semester och nedgång i arbetstid väntar. Spännande tider!

ekonomi november
De gemensamma utgifterna är de som vi delar lika mellan oss, medan tabellen till höger visar våra egna respektive utgifter inklusive hälften var av de gemensamma utgifterna.

Gemensamma utgifter

Boende inkl. ränta innehåller el, bredband, ränta på bolånet och avloppstömning.

Livsmedel: all time low på länge..? Jag skulle vilja säga att vi gjorde exakt x, y och z för att få ned kostnaderna, men det kan jag inte. Vi har knappt haft folk hemma, och vissa veckor har vi knappt varit hemma. Men mest är det nog mina sjukdagar som visar sig här, för jag är galet dålig på att äta när jag är hemma och inte mår bra.

Jycke Lugn: hundmat för några månader. Kostnaden här kommer att öka då Jycke Lugn numera bor hos oss på heltid, medan Lillhusse klurar ut vad han vill göra med sitt liv härnäst. Jag klagar inte, för vår lilla knasboll gör vårt liv minst 200% lyckligare.

Transport: försäkring, bensin, laddning utanför hemmet, ränta, faktureringsavgift som vi inte kan bli av med så länge vi har kvar lånet, samt spolarvätska och två rejäla snöborstar. Parkerar gör vi gratis vid Herr Lugns jobb, men övriga aktiviteter genererar några parkeringsavgifter i månaden.

Utemat: tre besök på McDonalds. Har jag nämnt att vi är trötta och att jag har ätit dåligt..? Ingen skämskudde här… nästan.

Inredning och underhåll: hemmakontoret är färdigt! Ett skrivbord, en tvättställsblandare, och en ljusslinga till altanen.

Trädgård: sättvitlök till nästa säsongs köksträdgård. Lyckas vi med dem så kommer vi bli självförsörjande på vitlök nästa år, vilket såklart är målet 🙂

Övrigt: fågelmat, termometrar, batterier och frimärken till tackkorten efter bröllopet.

Inkomster

Herr Lugn och jag fick våra vanliga löner, och jag fick 745 kr från min ärvda kapitalförsäkring. Dessutom cashade vi in hela 35 843 kr i miljöbilsbonus, vilket verkligen syns på sparandesidan då det mesta åkte rakt in i ISKarna. Vi har pratat om att extraamortera på bilen, men eftersom räntorna är fortsatt låga så valde vi att investera istället.

Egna utgifter

Försäkringar: medlemsavgift till fack och a-kassa.

Vård & medicin: smärtstillande och antiinflammatoriska i mängder till min rygg.

Utemat: en lunch för min del, och 7 luncher samt 13 fikor för Herr Lugn.

Övrigt: vi har båda betalat mobil och kontoavgift. Jag har även köpt en Tempurkudde för att avlasta rygg och nacke, Playing with FIRE på Vimeo, och Kindleversionen av The 4 Hour Work Week.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s