Vardagsspänning och skafferistädning

BRAK!

Jycke Lugn for upp från sin utkikspost vid fönsterväggen som om han trodde att hela huset skulle rasa. Men nä, det var bara skafferidörren som hade bestämt sig för att helt sonika bryta sig loss från resten av skåpet.

Vi har försökt att skruva fast gångjärnen ända sedan vi flyttade in i våras, men nu gav de två som fortfarande satt fast alltså upp. Förmodligen lossnade skruven i ett av dem och då bröts det sista loss från sin laminerade spånskivesida. IKEA-kök har tydligen en begränsad livslängd, åtminstone i det här huset. Dörren i sig är i massivt trä och är således astung. Förhoppningen är att vi ska kunna byta gångjärn och hänga dit dörren igen. I värsta fall får vi byta ut skåpet men behålla dörren som såklart matchar resten av skåpsluckorna.

Beroende på hur vattenläckan utvecklar sig så kanske vi behöver flytta på hela köket och byta golv, men oavsett så kommer ju själva skåpen och vitvarorna att få vara kvar som de är. Jag roar mig med att fundera på hur många svennebananas som hade tagit både den ena och den andra händelsen som solklara tecken på att det var dags att totalrenovera köket… vad tror ni? Herr Lugn hann drömma högt om ett modernt skafferiskåp med utdragbara lådor, men det kommer inte hända nu i alla fall.

Vi nöjde oss med att ta tag i ytterligare lite ingrodd skit genom att tömma hela skafferiet, ta ut alla hyllor, såpskura, torka, och organisera om innehållet. Nu har vi ett rent skafferi utan dörr med två tomma hyllor. Eller förlåt, en tom hylla och en hylla som saknas helt. Alltid är det nåt 😉

 

En reaktion till “Vardagsspänning och skafferistädning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s