Hur vi sparar liiite till

Kreditkort

Det där med vilket kreditkort man använder verkar vara högst individuellt. För oss som inte reser med någon regelbundenhet alls så är det helt ointressant med flygpoäng och liknande, vilket minskar utbudet rejält. Just nu har vi varsitt Everydaycard, som ger oss 1% cashback i reda pengar på varje köp så länge vi handlar för minst 20 tkr på 6 månader (bonusen blir 0.5-1% beroende på hur mycket och vad man handlar). Kortet är bara gratis första året, sen kommer det börja kosta 195 kr i årsavgift, men vi beräknar ändå att vi kommer gå plus på cashbacken. Just nu gör vi det garanterat eftersom vi håller på att inreda, bygga upp och underhålla hus och trädgård. Nästa år lär det bli växthus, vilket inte direkt kommer minska bonusutbetalningarna. För att maxa bonusen köper vi allt vi kan på korten, både egna och gemensamma saker. Det enda som dras från våra lönekonton är således diverse fakturor som inte kan betalas med kort (utan extratjänster som kostar pengar).

Lönekonto

På våra lönekonton har vi mindre pengar än någonsin eftersom det mesta köps med kreditkort enligt ovan. Jag har mitt lönekonto på Marginalen, så jag får för första gången på många år lite ränta även här (0.6%). Nu väntar jag bara på att de ska erbjuda BankID också så kan jag säga hejdå till storbanken forevvah… Herr Lugns lönekonto hänger kvar hos samma storbank som han alltid har haft.

Sparkonto

Vi har just nu varsitt sparkonto på Avida med 0.9% ränta för vår lättillgängliga buffert. Jag har haft Östgöta Enskilda Bank (senare Danske Bank), SBAB, Santander och nu Avida, allt beroende på vem som erbjudit högst ränta med fria uttag. En gång i tiden lönade det sig att låsa pengarna i hemmabanken… those where the days innan jag visste vad ISK betydde!

Avanza

This is where the magic happens. Alla pengar som inte är öronmärkta för löpande kostnader eller lättillgänglig buffert hamnar här. Varsin ISK har vi, och jag har även min nuvarande tjänstepension här. Pengamaskin, frihetsmaskin, stash, lååångsiktigt sparande – kärt barn har många namn.

Frågor på det? 🙂

2 reaktioner till “Hur vi sparar liiite till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s