Tortillapizza…

…är typ guds gåva till mänskligheten när kroppen kräver mat av det flottigare slaget (och man inte orkar göra stekt fläsk med löksås och potatis, och när gör man det? Annars en av mina favoriträtter, men en jag inte har ätit på flera år). Låt ett paket krossade tomater bubbla med lite timjan, salt, socker och peppar, och gräv fram det som finns i kylen. Igår hade vi två nävar trattkantareller från en hundpromenad i lördags, purjolök, paprika, bearnaisesås och salami. Massa ost på det, och ett ägg om man är extra hungrig. Räkor och sparris var annars en fullträff! Bara trattkantareller och trumpetsvamp blev också en höjdare.

Ta en tortilla storlek medium (då får två plats samtidigt på våra ugnsplåtar), gegga på tomatsås och lägg på fyllning. Örter efter smak eller inget alls på toppen. Vi kör på egenodlad oregano från förra året (som vi hade glömt fanns i skafferiet). Ett paket (400 g) krossade tomater brukar räcka till fem mediumpizzor, vilket är en lagom middag för oss – två till mig och tre till Herr lugn.

Det går snabbt, tortilla blir en godare botten än någon hemmagjord pizzadeg som jag har smakat (bakad med och utan pizzasten), och den här pizzan är galet mycket billigare än köpepizza, vilket gör att vi gärna lyxar till det lite extra med toppingen.

Tortillapizza med paprika, gul lök, trattkantareller, svart trumpetsvamp och ägg. Mumma! Alkoholfri öl som blev kvar efter bröllopet, annars är alkoholhaltiga drycker och dito alkoholfria kopior en ganska ovanlig syn i vårt hushåll.

En reaktion till “Tortillapizza…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s