Droppen som fick bägaren att rinna över

Jag skrev om röran hemma här om dagen, och faktum är att det inlägget var det enda som krävdes för att jag skulle kavla upp ärmarna och ta tag i det. Tre tvättmaskiner och cirka 4 timmar senare var det i princip ordning överallt utom i vardagsrummet. Kontoret färdigställdes, köket och badrummet städades, golven dammsögs, lister dammades, och saker plockades undan. Allt som inte har en given plats (eller som vi behöver göra något med innan vi kan flytta på det) knökade jag in i det minsta sovrummet. Skämskudde på det rummet, men plötsligt går det att andas i resten av huset, och det som är kvar känns med ens mycket mer överkomligt.

Lyssnade på repriser av The Minimalists Podcast och körde på tills jag var tillräckligt nöjd. Sinnesfriden som infinner sig när det går att röra sig i sitt hem och saker hittas där de ska vara går inte av för hackor!

Knökat gästrum. Det mesta ska faktiskt bara ut till förrådet… men där behöver vi också flytta på saker först.
Dusch och badkar, är inte det höjden av överflöd? Speciellt som vi inte kan använda båda samtidigt med bibehållen vattentemperatur. I duschen bor således tvättkorgen. Dessutom: höjden av lyx är en toasits som har rätt storlek och sitter fast, bara så ni vet.

Så nöjd med våra inbyggda hyllor att jag ofta glömmer hur det såg ut när vi flyttade in.
20191022_1951333345520076235976740.jpg
Ett matbord som faktiskt går att äta vid! Woho! 😉

Lite ”pågåendehögar” kommer vi nog alltid ha. Jag vill inte bo i ett blankt inredningsmagasin, utan pågående projekt måste få ta plats. Livet händer hela tiden, liksom.
Hatkärlek på dessa slagna trädörrar som bara går att stänga med en liten hasp på utsidan. En före detta sovalkov som blivit klädkammare med garderob som är platsbyggd runt ett vapenskåp. Skjutdörrar och en seriös omkonfigurering av garderobsinredning står på önskelistan.

Häpp! Har ni några surdegar som ligger och hånler åt er? För mig går det i perioder, så om några månader kommer jag lacka ur på något tillräckligt för att kavla upp ärmarna igen. Tills dess ska jag njuta av den ökade ordningen, tömma skämskudderummet, laga mat utan att behöva städa köket först, och se till att vi blir bättre på att plocka undan efter oss igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s