Ekonomi September

ekonomi september
De gemensamma utgifterna är de som vi delar lika mellan oss, medan tabellen till höger visar våra egna respektive utgifter inklusive hälften var av de gemensamma utgifterna.

Gemensam nettoförmögenhet: 459 119.85 kr (1 267 896.85 kr inkl. pension)

Kolla in den där Övrigt-posten, för såna kommer ni förhoppningsvis inte se igen på ett bra tag här! 53 590 kr av den är fakturan för bröllopscateringen. I det här fallet fick vi precis vad vi betalade för – en fantastisk åttarätters middag som lagades, serverades och dukades undan av personal som jobbade hårt i drygt tio timmar. Vi valde tidigt att inte snåla på maten, för om det är något man (vi) minns från högtidliga tillfällen så är det crappy mat, eller kaffet som uteblev.

Istället gjorde vi precis tvärtom och lade större delen av bröllopsbudgeten på mat från Farang – restaurangen där jag friade, Herr Lugn sade ja, och där vi sedan firade ett år som förlovade. Kors i taket, men samtliga gäster verkade helt lyriska över maten, och vi med! Väl spenderade pengar eftersom det bara kommer hända en gång under vår livstid. En vacker dag ska jag räkna efter och se om vi höll vår budget… när jag har stashat rejält med cash ett tag igen och magen har lugnat ned sig 😉

0009
Marmeladburkar med värmeljus, billiga kort-datum-snittblommor från Willys i våra vanliga matburkar, och lite trädgårdssnöre = totally bröllop, och bara två exempel på hur vi sparade pengar för att kunna spendera mer på det vi tyckte var viktigast.

Nu fick jag nöja mig med 8 745 sköna riksdaler in i törstig ISK, men jag räknar kallt med att vi ska återgå till vårt normala sparande (drygt en heltidslön) nästa månad. Pengarna som flyttades nu är förstås mest tidigare sparande, för nu när vi inte har några gigantiska planerade kostnader kvar så behöver vi inte ha lika mycket cash till hands längre. Snart kan vi utvärdera vårt nya normalläge och formulera planen framåt!

Gemensamma utgifter

Boende inkl. ränta innehåller el, bredband och ränta på bolånet. Sophämtningen betalar vi kvartalsvis (291 kr/kvartal), och elnätet varannan månad – ingen av dem denna månad. Noobs som vi är så blev vi dock tvungna att hosta upp 2703 kr för en oplanerad tömning av vår avloppstank. Vi valde att vara utan toalett i en vecka istället för att beställa en riktigt dyr akut-inom-24h-tömning.

Livsmedel: Vi har verkligen inte snålat den här månaden heller, så jag är riktigt nöjd med dryga 3500! Vi fortsätter laga nya recept, främst från Portionen under tian, och äter väldigt gott mest hela tiden. Månadens resultat ger mig hopp om att vi kan återta kostnadskontrollen nu när vardagen inte är lika hektisk längre 🙂

Transport: försäkring, bensin, laddning utanför hemmet, ränta, faktureringsavgift som vi inte kan bli av med så länge vi har kvar lånet, samt trängselskatt. Parkerar gör vi gratis vid Herr Lugns jobb, men övriga aktiviteter genererar några parkeringsavgifter i månaden.

Utemat den här månaden blev ett besök på McDonalds och två pizzor.

Inredning och underhåll: två par gardiner till vårt hemmakontor.

Övrigt: Jag glömde i vanlig ordning att säga upp Spotify i tid när våra 3 månader för 99 kr var slut, så 99 kr till blev det. Utöver detta bröllopscatering och en svampborste.

Inkomster

Herr Lugn och jag fick våra vanliga löner, och jag fick de vanliga 745 kr från min ärvda kapitalförsäkring.

Egna utgifter

Försäkringar är medlemsavgift till fack och a-kassa.

Utemat: två luncher för min del, och 15 luncher/fikor/middagar för Herr Lugn.

Övrigt: vi har båda betalat mobil och kontoavgift. Herr Lugn har betalat sin sista saftiga Treräkning, för hädanefter är det Hallon som gäller. Jag har köpt en Kindlebok, och hälften av garnet samt stickmönstret till min nya tröja betalades denna månad.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s