Ekonomi Augusti

ekonomi augusti
De gemensamma utgifterna är de som vi delar lika mellan oss, medan tabellen till höger visar våra egna respektive utgifter inklusive hälften var av de gemensamma utgifterna.

Gemensam nettoförmögenhet: 477 996.16 kr (1 264 602.68 kr inkl. pension)

Lampor blev den enskilt största kostnaden den här månaden. Vi väntar fortfarande på att vår resident elektriker (Herr Lugns farbror) ska få tid att se över vår el, men nu har vi åtminstone lampor överallt när vi väl får igång elen i resten av hallen och taket i vardagsrummet och badrummet. Hoppas hoppas att vi kan lösa det snart, för nu börjar det bli mörkt! Pannlampa är ett måste, speciellt som våra lyktstolpar också har bestämt sig för att lägga av. Huset kastar curve balls och det är bara att ta emot 😉

Gemensamma utgifter

Boende inkl. ränta innehåller el, bredband och ränta på bolånet. Sophämtningen betalar vi kvartalsvis (291 kr/kvartal). Av någon outgrundlig anledning fick vi elräkningen från Eon för de senaste två månaderna den här månaden, därav den något högre kostnaden.

Livsmedel: Vi glömde att säga upp prenumerationen på Gårdssällskapet, annars hade vi landat på 3843.34 kr den här månaden. Men dra mig baklänges på en liten vagn om jag inte tycker att det är värt det… vi behöver bara bli ännu bättre på att äta mindre kött, vilket förmodligen kommer lösa sig självt nu när grillsäsongen i princip är över. Vi har handlat massa saker till nya recept, och har fyllt frysen med extraerbjudanden från både Willys, ICA och Coop.

Transport: försäkring, bensin, laddning utanför hemmet, ränta, faktureringsavgift som vi inte kan bli av med så länge vi har kvar lånet, trängselskatt och ett SL-kort. Parkerar gör vi gratis vid Herr Lugns jobb, men övriga aktiviteter genererar några parkeringsavgifter i månaden.

Utemat den här månaden blev två besök på McDonalds och en indisk middag.

Inredning & underhåll: partytält till bröllopet, samt sjuttioelva lampor med tillhörande LED-ljuskällor. Nu börjar det bli ordning hemma, lagom tills vintermörkret sänker sig.

Trädgård: rosbåge, krukor och växter till bröllopet, en trimmer till Herr Lugns farmor som tack för att vi fick gifta oss hos henne, samt larvskydd till kålodlingen.

Övrigt: födelsedagspresent till min mor och pannlampor – i övrigt a whole lotta bröllopsstuff! Manschettknappar, brudbukett, fotograf, myggmedel, alkoholfri dryck, smink, hyrgods och löshår.

Inkomster

Herr Lugn och jag fick våra vanliga löner, och jag fick de vanliga 745 kr från min ärvda kapitalförsäkring (whoop för ökad utdelning!). Dessutom fick vi totalt 5500 kr i bröllopspresent, förutom det helt galna i att vi även fick ett helt växthus…

Egna utgifter

Försäkringar är medlemsavgift till fack och a-kassa.

Utemat: två luncher för min del, och 15 luncher/fikor/middagar för Herr Lugn.

Övrigt: vi har båda betalat mobil och kontoavgift, och Herr Lugn sin avgift till Korpen. Snart har Herr Lugn även bytt från sitt svindyra Treabonnemang till Hallon! Prio ligger fortsatt på hus och bröllop 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s