Fokusbyte

Jag har haft en ganska orolig period, vilken kulminerade i och med en översvämmad avloppstank igår vid lunchtid. Mer än allt annat så kräver min hjärna total kontroll över sin tillvaro, allt medan den lätt blir uttråkad när saker går för mycket som på räls. Det är en ständig dragkamp som jag tror att alla högkänsliga personer som är nyfikna på allt kan relatera till. Mycket av min önskade personliga utveckling består i att lära mig att leva gott i ovisshet. Jag kan inte veta allt, kunna allt, göra allt, lyckas med allt, och det vill jag ju inte heller för så fort jag vet ”allt” om något så tappar det sin lyster. Å andra sidan finns det mycket jag kan göra för att minska min oro och öka min kompetens, något jag regelbundet verkar glömma bort av ren lathet, eller kanske inbillad hjälplöshet?

Jag önskar ibland att jag vore både låssmed, elektriker, snickare, rörmokare, plåtslagare, målare, en bättre programmerare, expert på enskilda avlopp, grönsaksodling, värmesystem, vattenpumpar och en myriad andra områden. En sann renässansmänniska, helt enkelt. Eftersom kunskap finns mer lättillgänglig än någonsin så har jag egentligen ingen annan ursäkt än lathet, eller möjligtvis att jag har prioriterat andra områden som jag är bättre på (förutom mitt relativt nya jobb, planering av bröllop, husköp, eh… har jag nämnt att jag är en driven människa som tycker om att göra massa olika saker hela tiden..? Mr. Money Mustache har skrivit ett ypperligt inlägg på temat: Embracing the Nagging Voices of Success).

Just när det gäller vårt hus så har jag inte brytt mig så mycket om att bena ut exakt hur vatten, avlopp, värme och el fungerar ännu, utan har fokuserat på underhåll av utsatta träkonstruktioner (fönster, fasader, dörrar, altaner, vindskivor, fotbrädor, mm), tak (beklädnad, avvattning, uppsamling av regnvatten, mm), lås, uppbyggnad av köksträdgården, städning av tomten, och femtielva andra områden. Den gnagande känslan i magen talar om för mig att det är dags att fokusera på andra basfunktioner utöver vädertätning och allmän learning-by-doing. När frågorna hopar sig, avloppstanken svämmar över, spishällen lägger av, lampor fungerar, fungerar inte… fungerar, fungerar inte… jamen då är det läge att göra det jag gör bäst: börja i ena änden av kaosbollen och nysta tills jag kommer ut på andra sidan!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s