Ekonomi April

Nu gör vi det bara – rycker plåstret på två ekonomiskt tunga månader i snabb följd! Vi mjukstartar med april för den stora skrällen kommer i maj och delvis i juni. Sjukt sent inlägg, men vad kan jag säga… jag sitter typ bara ner på jobbet, och där jobbar jag ju istället för att blogga (konstiga prioriteringar, jag vet). Hemma är det trädgård, målning, lagning, rivning, uppbyggnad, inredning, utredning och annat skoj som upptar all vaken tid 🙂

ekonomi april
De gemensamma utgifterna är de som vi delar lika mellan oss, medan tabellen till höger visar våra egna respektive utgifter inklusive hälften var av de gemensamma utgifterna.

Gemensam nettoförmögenhet: 778 830.87 kr (1 525 567.51 kr inkl. pension)

Den enskilt största posten i april var kontantinsatsen på bilen (den har jag skrivit om här och här). Där vandrade 72 000 sköna riksdaler iväg hand i hand i solnedgången. Vi hälsade även på min nyopererade mor över påsk, vilket resulterade i tågresa tur och retur för två och en hel del mat för tre. Skatteåterbäringarna kom dock väldigt lägligt och börsen var oss nådig, så vår nettoförmögenhet har gått upp under månaden trots väldigt höga utgifter (och nej, värdet på bilen räknar jag inte som en tillgång (borde jag det..? Om allting sket sig så skulle vi ju tekniskt sett kunna sälja den… precis som huset)).

Gemensamma utgifter

Boende inkl. ränta innehåller avgift till bostadsrättsföreningen, el, bredband och ränta på bolån samt privatlån. Engångskostnader som tillkom var en Hemnetboost på 950 kr. Bolån på huset och motsvarande värde kommer tas med först i juni då vi säljer lägenheten, löser lägenhetslånet och börjar amortera på det nya huslånet.

Livsmedel blev en ganska saftig kategori, mest för att vi var annorstädes och matade flera än oss själva, men också för att vi har flyttpackat järnet och inte riktigt har orkat tänka hela vägen alla gånger (läs många småhandlingar och onödigt snacksande).

Jycke Lugn fick en välbehövlig påfyllning av mat, samt en klövjeväska i lite försenad 2-årspresent.

img_20190413_183636_570359634068933312227.jpg
Ut på tur!

Transport innehåller förutom kontantinsatsen på bilen även tågbiljetter, en tankning, parkering och bagagegaller så att både vi och Jycke Lugn kan åka säkert. Billånet kommer tas med först i maj när vi börjar amortera på det.

Utemat den här månaden blev en utemiddag, två pizzor och ett besök på McDonalds.

Inredning & underhåll är packpapper, batterier, galgar, linolja, två besök på Classe som jag inte ens kommer ihåg vad det är mer än extra flyttkartonger… kommer bli mycket sånt här den närmaste tiden i takt med att vi lär känna huset.

Trädgård blev en riktigt modest post med hjälp av en fet bonuscheck, flera rabatter och stenhårt hållande i plånkan. Viljestyrka krävdes.

Övrigt blev inbjudningskorten till vårt bröllop, ett apoteksbesök till min mor, och en födelsedagspresent.

Inkomster

Herr Lugn fick sin vanliga lön och skatteåterbäring, och jag fick min grundlön och en oväntat fet skatteåterbäring, samt de vanliga 720 kr från min ärvda kapitalförsäkring. Vi bröt 85 tkr för första gången, men det är inget som vi räknar med framöver!

Egna utgifter

Försäkringar är medlemsavgift till facket och a-kassa.

Transport blev SL-kort för oss båda, samt en extra tågresa tur och retur för mig för besök hos kirurgen.

Utemat: två luncher med kollegorna på nya uppdraget för min del, och 18 luncher, frukostar och fikor för Herr Lugn.

Övrigt: Mina största poster blev garn och kläder då jag inte hade stickat på alldeles för länge, och min garderob var i stort behov av komplettering (ni vet, såna där saker som en frugal weirdo kan gå utan i flera månader och ibland år ända tills det verkligen inte går längre). Utöver detta några irritationsmoment som kort- och kontoavgifter, mobilabonnemang och en hårklämma (för nu börjar bröllopshåret bli för långt för att ha hängandes i ansiktet). Herr Lugn har betalat sitt mobilabonnemang, terminsavgift för orkestern och en kontoavgift.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s