Livet är bra gött

Livet är med ens göttare än det någonsin har varit. Jag vill gå upp på morgonen. Jag vill inte gå in på kvällarna. Jag vill laga god mat även när vi bara har en halvtimme på oss för middag (lagade tacos på en kvart i måndags kväll). Jag sover mindre men är trots det piggare än vanligt. Jobbpendlingen känns inte särskilt jobbig eller irriterande, den bara är som den är, och ska fyllas med värdefulla aktiviteter efter hand.

Så många delar som faller på plats, det där lugnet och självklarheten med vilka man lever sitt liv som jag längtat efter så länge. Igår satt jag på jobbet och kände mig bara väldigt tillfreds med min tillvaro. Liksom en stark känsla av förnöjsamhet som jag sällan upplevt. Den känslan verkar jag inte vara ensam om för Jycke Lugn boade in sig redan första dagen. När vi flyttade förra gången så var han stressad i två veckor innan han accepterade sin nya verklighet. Förvisso var han fortfarande valp och saknade Lillhusse då, men att flytta från stan ut i skogen är ju också en stor omställning. Nu väntar vi bara på att han ska hitta sina favorithörn och börja sova med magen och alla tassarna i vädret, för då är vi hemma på riktigt 🙂

Jag har inte ens plockat upp datorn mer än för att publicera vår bröllopshemsida och leta delar till avvattning, så jag ligger hopplöst efter med både Instagram och bloggläsande. För att inte tala om bloggskrivande! Det har ingen direkt koppling till bristen på bredband (kommer om en månad ungefär) för surf på mobilerna har vi så det räcker, utan handlar enbart om att jag har så många andra saker som är högre prioriterade just nu. Inte bara saker jag måste göra, utan mest sådana som jag vill göra. När jag är hemma så har jag tusen andra saker jag hellre gör än att sitta vid datorn!

Den möjliga bloggtiden som blir kvar är på jobbet, tåget eller bussen. Jag är inte helt bekväm med att privatsurfa på kundens dator eller nätverk, samtidigt som jag försöker att effektivisera arbetstiden så mycket som möjligt i syfte att minimera den. Min hjärna vill helst fokusera på en sak i taget och numera försöker jag vara den till lags genom att splittra arbetstiden så lite som möjligt. Kanske får det bli till att lära mig att skriva bättre och snabbare på mobilen. Det kommer säkert ge sig med tiden.

Var och när skriver ni blogginlägg? Läser bloggar? Kollar andra sociala medier?

Hemma! (Varför måste jag sitta stilla matte? Husse sitter ju där framme och ser rolig ut ju!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s