Friskförklaring och ekonomiska stolleprov

Det blir lite si och så med inläggen just nu. Mitt nya uppdrag tar massor av energi och kommer fortsätta göra det i åtminstone några månader till. Det verkar riktigt bra såhär långt – trevlig arbetsmiljö, lagom komplexa uppgifter och (hör och häpna) realistiska förväntningar. Åtminstone till en början. Det här är mitt nionde konsultuppdrag och det är by far det trevligaste hittills. Det handlar naturligtvis om ökad självkännedom, erfarenhet och kompetens hos mig själv, men också om att våga ha is i magen och inte hoppa på första bästa som jag blir erbjuden bara för att jag blir erbjuden det. Jag var ändå på väg flera gånger då det här drog ut något fanatiskt på tiden och vi hade en annan kund som nästan hoppade av iver att signa till ett högre timpris.

Hos min förra arbetsgivare var det aldrig något alternativ att vänta, men hos min nya är vi lite mer chill, mänskliga och realistiska. Mina kollegor startade det företag som de själva ville jobba på, och verkar i mångt och mycket leva upp till det. Prio ett är inte att tjäna stålars, utan att skapa en dräglig tillvaro för sig själv… stålarna tenderar att rulla in ändå när man trivs. Men det krävs iskalla magar och mod att vara selektiv. Det innebär såklart att jag går ned i lön under de månader jag inte har något uppdrag (ca 7.5 tkr mindre jämfört med mitt tidigare jobb), men samtidigt att jag tjänar mer när jag väl har uppdrag (ca 6.5 tkr mer jämfört med tidigare).

På plussidan så fick vi även glädjande besked hos kirurgen i fredags – mor min är helt frisk! Med tanke på att vi gick dit med varierande grader av cancerförväntan så får man väl säga att det gick alldeles strålande 😉 Faktum är att vi nu med säkerhet vet att hon är friskare än någon hade kunnat önska eller hoppas. Oftast går man ju bara runt och tror att man är frisk så länge man inte har några påtagliga besvär, liksom.

Hälften av flyttkartongerna är packade, de sista projekten i bostadsrättsföreningen avslutas, och vi firar april med att bränna nästan 100 tkr… mer om det om några dagar.

Annons

En reaktion till “Friskförklaring och ekonomiska stolleprov

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s