Irritationsfri

Det brann i en banvall mellan Flen och Katrineholm precis när mitt tåg skulle lämna Stockholm tidigare idag. Först väntade vi tjugo minuter innan vi fick lämna centralen, och tre minuter senare fick vi reda på att vi skulle åka en annan enkelspårig väg. Estimerat resultat 50 minuters försening. Men på enkelspåriga sträckor så måste ju även någon stanna vid möte, så det gjorde vi fem gånger. Sightseeingade runt Nyköping, Kolmården och mitt på ett fält, bland annat. Mystuffade långsamt förbi andra bebyggelser utan tågstationer. Faktiskt resultat: en dryg timmes försening. Men vet ni? Jag kände inte ett enda styng av irritation. Jag hade cappuccino i termos, en numera sällsynt creme cheese bagel från Espresso House, brusreducerande lurar, och en episk tröjstickning. Jag var varm, mätt, lugn och lagom sysselsatt.

I ärlighetens namn så störde jag mig lite för mycket på den afrikanska familjen med fem barn som inte ens försökte vara lika tysta och stillsamma som resten av passagerarna (läs: pratade oavbrutet samt tittade på videos och lyssnade på musik utan hörlurar (den kinkiga bebisen har jag inga problem med alls)), men själva förseningen rörde mig inte i ryggen.

Jag har verkligen blivit en mycket lugnare människa som accepterar det jag inte kan påverka utan att hetsa upp mig. Stark frihetskänsla! 🙂 Min utmattningshjärna är ”lite” trött efter tre dagar på nytt uppdrag, så jag får ändå vara nöjd med att inte kunna värja mig helt (än). Min visit söderut är inte heller nöjesrelaterad, vilket säkert påverkar. Ett besök hos överläkare med vidhängande provresultat klassar jag inte som en avslappnande start på fredagen.

Imorgon hämtar Herr Lugn vår nya bil, tulpanerna och krokusarna blommar ikapp i trädgården, fläderbusken och syrénerna har precis slagit ut, och flyttlasset går om 16 dagar. Det är trots allt synd att klaga – utan undantag!

4 reaktioner till “Irritationsfri

 1. Vart bor du någonstans där krokus, fläder och syren blommar samtidigt? I Skåne, där vi nu anses ha sommar, har krokusarna blommat över för länge sen men varken syren eller fläder har börjat blomma än

  Gilla

 2. Skönt att inte stressas upp av oförutsedda förseningar och jobbigt med stojiga medpassagerare. Men måste bara höra, varför poängtera att den bullriga (troligtvis svenska) familjen var afrikansk?

  Gilla

  1. För att det säger något om språkmixen i tågkupén, vilket bidrog till att min hjärna reagerade som den gjorde. Deras medborgarskap vet jag ingenting om, och det är inte heller relevant varken i den här situationen eller några andra 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s