Lördagsmys

I lördags fick Jycke Lugn äntligen sin födelsedagspresent. I och med tvåårsdagen så kan vi anta att hans skelett och leder är tillräckligt färdigvuxna för att vi ska kunna börja jobba lite mer med honom, exempelvis genom att springa lite mer och låta honom bära lite. En collie är ju egentligen framavlad för att valla får, dvs. de är intelligenta och alerta djur som behöver både rejäla fysiska och mentala utmaningar för att må bra.

Ut på tur med klövjeväska!

Vi packade ned en liten termos kaffe och godis till oss, och vatten och godis till Jycke Lugn och gav oss ut i Nackareservatet. Gick till Söderbysjön och satt på ett berg tills det blev mörkt. Drack kaffe, insöp den friska luften, gosade med hunden, pussades och njöt av utsikten. Varför gör vi inte det varje helg? Det är så enkelt att stoppa ned lite matsäck och stanna någonstans istället för att bara promenera, och man vet aldrig när man får lust att slå sig till ro någonstans en stund!

Jycke Lugn har spanet på några på andra sidan vattnet

Jycke Lugn betedde sig exemplariskt, kanske var det nyhetens behag men han verkade trivas väldigt bra med uppgiften. När vi kom hem och han hade ätit middag så somnade han med halva huvudet i min känga – ett säkert tecken på att han är nöjd med tillvaron!

Omnomnom… frisk tåbira 😉

En reaktion till “Lördagsmys

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s