Status och statens blöta näsa

Idag gör jag det lätt för mig genom att bidra till allmänbildningen av internet via IGMRs inlägg Barnsparande och överförmyndarkontroll.

Visste ni om detta? Alltså jag visste att det finns en överförmyndare, men att denne kunde lägga sig i enskilda medborgares barnsparande visste jag inte! Jag trodde snarare att det handlade om medborgare som inte kunde ta hand om sig själva eller sina barn. Men att vara mer ansvarsfull och självständig än gemene svennebanan (ex. genom att spara flera hundra tusen av sina surt förvärvade och skattade penningar till sina barn) ses kanske också som riskfyllt beteende? Klart de ska lägga näsan i blöt, så fick Herr Lugn och jag en anledning att upptäcka att vi är helt eniga när det gäller framtida barnsparande (ISK i våra namn, ev. inte ens skilt från vårt eget sparande utan del av familjens gemensamma deg som allt annat). Tack IGMR!

För övrigt säljer vi lägenheten om sisådär två timmar, min mor mår förhållandevis bra efter en stor operation för en dryg vecka sedan, och förhoppningsvis signar vi ett nytt kundavtal till mig under dagen idag (mer deg och något vettigt att göra, woop woop!). Bara ytterligare en dag i livet… jag är förhoppningsvis tillbaka med goda nyheter och mer genomtänkta ord under helgen 😉

2 reaktioner till “Status och statens blöta näsa

  1. Kul att jag kunde bidra. Jag småtappade själv hakan när jag såg detta.

    Ska bli kul att följa bostadstransitionen och allt som föjer med detta.

    Trevlig helg!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s