Jag längtar

Jag längtar till huset så det nästan gör ont i kroppen. Ut till skogen, luften, tystnaden och mörkret. Ut till det mer oförstörda, naturliga och friska.

Ute och inne kommer smälta samman på ett helt underbart sätt. Vi har köpt oss ett hus på ca 120 kvadrat, men boendeytan kommer bli 2555 kvadrat (tomten) och mer därtill (skogen och bekanta i närheten). Livet kommer växa, bli friare, mer ostört och mer självklart. Lugnare, enklare, mer socialt och spontant. Vi behöver inte bestämma oss för en viss aktivitet för att komma ut på samma sätt som idag. Vi behöver inte planera eller packa och ge oss iväg någon annanstans, eller ”hitta på något” så fort vi har några timmar till övers eller behöver roa mer kräsna gäster. Vi behöver inte dricka kaffe i trädgården och samtidigt tvinga oss själva att ignorera de gnälliga rösterna från grannarna fem meter bort. Vakna av att grannen kör lövblås kommer vi säkert göra, men i mindre skala än i dagens asfaltsdjungel där allt som kan sopas eller räfsas tydligen ska blåsas med tunga diesel- eller bensindrivna maskiner. Vi kommer bli producenter på ett helt annat sätt än vi är idag.

Sällan har jag känt mig så instängd som jag gör nu, drygt sex veckor innan vi drar till landet. Jag försöker vara nöjd med att sticka ulltröja, måla bänkar och sköta om växtbebisar, men det är svårt just nu! 🙂

2 reaktioner till “Jag längtar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s