Det spritter i kroppen

trädgård juli 2018
Satan i gatan vad jag längtar hit! Såhär såg vår trädgård ut i juli 2018.

Jag vill ut, nu! Det känns i hela kroppen att det har varit vinter en bra stund. Att det har varit halt, kallt, mörkt och blött. Att jag inte har cyklat, promenerat annat än på platt och hal gångväg, att jag inte har odlat, kört ned fingrarna i jorden, riktat ansiktet mot solen eller ens druckit en kopp kaffe i trädgården eller på balkongen. Jag skulle till och med kunna tänka mig att springa en runda, så desperat är kroppen efter frisk luft, ljus och rörelse.

Utemöblerna står nedpackade under en presenning, gräsmattan är antingen geggamojja eller täckt av ett tjockt lager glansis, och rabatterna ser mest bruna och slajmiga ut under det smältande snötäcket. Men det finns hopp om det, för på vissa ställen är det faktiskt grönt. I odlingsbänkarna ser det ut som att spenaten och broccolin har lyckats övervintra, och i en av rabatterna blommar julrosorna för fullt. Om det fortsätter smälta lite till så vågar jag cykla till jobbet igen. Jag har myror i hela kroppen!

Förhoppningsvis kommer vi inte få uppleva en julimånad till i lägenheten eftersom vi ska flytta till huset i maj. Istället ser vi fram emot att gräva odlingsbäddar, bygga växthus och få utlopp för alla gröna idéer i vår nya trädgård!

IMG-20190206-WA0004

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s