Fru Lugns resa: Det giftfria håret

Fru Lugns resa är en serie inlägg som jag har publicerat på någon av mina tidigare bloggar, de flesta skrivna under perioden 2014-2015 när jag som mest intensivt rensade och omvärderade det mesta i mitt liv. Inlägg som jag vill ha kvar, som säger något om min resa mot frihet, och som förhoppningsvis kan skapa resonans hos någon som är i början av sin egen resa. Hav tålamod och överseende, jag var blott en liten ensamstående 24-årig korridorsboende ingenjörsstudent!

Nedanstående inlägg publicerades första gången 31 januari 2015.


Efter 5 månader har jag använt upp min första hårtvål från Malin i Ratan med mycket goda resultat! I och med en större beställning från Lapland Eco Store betalade jag 89 kronor för den första, och nu 120 för den andra från Malins egen butik (inklusive frakt). [Historiska priser, numera kostar 110g-tvålen 125 kr både på Lapland Eco Store och Malin i Ratan exkl. frakt. Jag passar fortfarande på att handla när jag ändå lägger en större beställning hos Lapland]

Under samma period har jag kanske använt Barnängens barnschampo en gång i månaden bara för att använda upp det, och jag tror inte att det gjorde varken till eller från. En pytteliten mängd olivolja fungerar utmärkt som hårolja, och inget annat behövs! Mitt hår behövde ingen övergångsperiod utan tvålen fungerade utmärkt från första användningen, och nu kan jag till och med tvätta det med ren olivtvål  någon enstaka gång med gott resultat (dock inte flera gånger i rad).

Jag skrev om Radicos ekologiska hårfärg när jag testade den första gången 22 maj förra året, och faktum är att jag fortfarande inte använt upp den. Efter lite träning klarar jag mig nu med en rågad matsked färgpulver per färgning. Tyvärr har jag inte räknat exakt, men ett paket borde räcka minst 5-6 färgningar, alltså minst ett år!

Mina enda hårprodukter är nu alltså en fast tvål, olivolja och örtfärg. Jag har även klippt håret själv två gånger – det finns massor av bra videor på YouTube för alla hårtyper, längder och frisyrer. Sist kapade jag nästan 11 cm utan problem 🙂

En reaktion till “Fru Lugns resa: Det giftfria håret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s