Ekonomi Januari

ekonomi jan

Gemensam nettoförmögenhet: 653 278.96 kr (1 348 912.18 kr inkl. pension)

Januari blev en spännande månad! Den uppmärksamma läsaren lägger märke till att vår nettoförmögenhet har gått upp, trots handpenningen som vi har betalat på huset. Det beror dels på att jag har skrivit upp värdet på lägenheten till dess egentliga värde, och dels på att vi själva bara betalade 154 000 kr. Resterande 200 000 kr kom från ett privatlån (privat = från familjemedlem) med 3% ränta som vi redan har amorterat över 8 000 kr på.

Vi har alltså betalat 354 tkr i handpenning, utöver de månatliga kostnader som redovisas i tabellerna ovan. Eftersom det är en engångskostnad väljer jag att inte redovisa den som en löpande utgift.

De gemensamma utgifterna är de som vi delar lika mellan oss, medan tabellen till höger visar våra egna respektive utgifter inklusive hälften var av de gemensamma utgifterna.

Gemensamma utgifter

Boende inkl. ränta innehåller avgift till bostadsrättsföreningen, el, bredband och ränta på bolånet.

Livsmedel alltså. Som motvikt till julens frosseri så har vi en Mathemfaktura som inte kommer dras förrän i februari. Livsmedel landade således egentligen runt de vanliga 3000 kronorna.

Transport denna månad inkluderar dubbdäck och kedjetvätt som beställdes redan i november, men som pga. försenad delleverans inte har dragits förrän nu. 30 kr tillkommer för ett dygns parkering av en lånad bil.

Utemat den här månaden blev fyra pizzor och två besök på McDonalds. Det känns som lite väl mycket, även om det bara rör sig om 4 av 31 middagar. En av våra lokala pizzerior har grymma veganpizzor, men de kostar därefter. De gör dock inte lika mycket hål i samvetet som Donken – mitt beroende av deras pommes med bearnaisedip är bara hål i huvudet…

Övrigt består av medlemsavgift till HSB, två födelsedagspresenter, en julklapp, några säckar ved, en massagegrej, samt Save the Datekort inför vårt bröllop.

Inkomster

Herr Lugn var tjänstledig i några dagar eftersom han inte har tjänat in någon semester än, så hans lön took a nose dive kan man säga. Jag själv njuter av sista månaden med garanterad lön, och den kommer hädanefter bara vara riktigt så trevlig när jag har ett konsultuppdrag. Om jag har ett riktigt bra uppdrag så kommer den dock vara ännu trevligare än såhär 🙂

Egna utgifter

Försäkringar är medlemsavgift till facket och a-kassa.

Transport: SL-kort all the way.

Vård och medicin: Herr Lugn har varit på en massage som friskvårdsbidraget bara täcker till 75%.

Utemat handlar som vanligt mest om uteluncher. För egen del så blev jag unceremoniously kicked out från ett konsultuppdrag (inte mitt fel), och hade noll lust att äta matlåda med dem de sista dagarna.

I Övrigt har jag köpt en Kindlebok, nagellacksremover, och betalat mobilabonnemanget. Vi körde även en gemensam påfyllnad av våra garderober (underkläder och byxor). Herr Lugn har betalat sitt (fett dyra) mobilabonnemang, kortavgift och bostadsköavgift. Fast hälften är hans bror skyldig honom för en present till deras systeryster.

En reaktion till “Ekonomi Januari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s