Fru Lugns resa: Minimalistisk(are) packning

Fru Lugns resa är en serie inlägg som jag har publicerat på någon av mina tidigare bloggar, de flesta skrivna under perioden 2014-2015 när jag som mest intensivt rensade och omvärderade det mesta i mitt liv. Inlägg som jag vill ha kvar, som säger något om min resa mot frihet, och som förhoppningsvis kan skapa resonans hos någon som är i början av sin egen resa. Hav tålamod och överseende, jag var blott en liten ensamstående 24-årig korridorsboende ingenjörsstudent!

Nedanstående inlägg publicerades första gången 2 oktober 2014.


Jag äger en sådan där gigantisk jag-ska-flytta-och-aldrig-komma-tillbaka-resväska. Den brukade hänga med hemhem varje sommar då jag var borta i ungefär en månad tillsammans med samtliga krukväxter. Om jag åkte hemhem över helgen eller en vecka var det med proppfull resväska med hjul av handbagagestorlek samt större handväska. Jag packade definitivt enligt den gamla scoutdevisen alltid redo (skyll inte på mig, den fastnade i huvudet redan vid åtta års ålder!) och utifall-att-kanske-eventuellt-blir-det-världskrig.

Efter några år på detta vis blev jag allt mer frustrerad över alla kläder som kom hem igen oanvända och det eviga släpandet på tung packning. Lite som hajkerna med milslånga vandringar när jag alltid hade med mig för mycket saker (däremot frös jag nästan aldrig och det var inte jag som satt i ett dike och tjöt i högan sky av trötthet).

Idag klarar jag en helgresa (1-3 dagar) med en enda stor handväska. En fullproppad sådan, men trots allt bara en som kan slängas över axeln och inte ens behöver lämnas i bussens bagageutrymme. Naturligtvis skadar det inte heller att ”toalettsakerna” nu består av två fasta tvålar och en liten sminkväska 🙂

Än så länge har jag bara lyckats sakna mina löparskor en enda gång. Man kan tydligen klara sig utmärkt med väldigt få saker. Det är helt fantastiskt hur mycket trevligare det blir att resa när packningen inte väger mer än den vanliga skol- eller jobbväskan! 🙂


Tillägg nutid: De senaste fyra åren har jag naturligtvis refinat packningen ytterligare. Två veckor hos en kompis på den andra kusten – en enda ryggsäck modell mellanstor (30 liter). Konferens på Mallis med nya jobbet inkl. bergsvandring i kyla och ösregn, finmiddagar, poolhäng och jobb i fyra dagar – en halvfull rullväska av handbagagestorlek (om du är frusen, ta ALLTID med varma kläder även om du ska någonstans där det bör vara 25+ grader).

Det underlättar naturligtvis att jag inte äger så mycket kläder längre – det räcker liksom att fundera på vilka aktiviteter som ska utföras och vilket väder det bör vara, sen är det bara att plocka ihop favoriterna så är jag klar 🙂 Det underlättar ytterligare att alla trosor nu är likadana (och bekväma!), att jag bara äger lågskor, och faktiskt vet vilken typ av plagg jag mår bra i. Det har varit en lång resa för att komma hit!

Den här ryggsäcken var ett rent genidrag från min sida, den klarar allt från daglig jobbpendling till två veckors semester och känns aldrig för stor och klumpig även när den bara innehåller lurar och matlåda. Behöver man handla på vägen hem så är det bara att fylla på. Dito om man ska lyxspaa sig efter jobbet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s