Ekonomi December

ekonomi dec

Gemensam nettoförmögenhet: 657 788.58 kr (1 346 384.58 kr inkl. pension)

De gemensamma utgifterna är de som vi delar lika mellan oss, medan tabellen till höger visar våra egna respektive utgifter inklusive hälften var av de gemensamma utgifterna.

Gemensamma utgifter

Boende inkl. ränta innehåller avgift till bostadsrättsföreningen, el, bredband och ränta på bolånet.

Försäkringar är den hemförsäkring som vi betalar i januari varje år.

Livsmedel alltså. Det har varit jul och vi snålade verkligen inte! Alla fick det de ville ha på julbordet och vi åt rester i flera dagar efteråt 🙂

Jycke Lugn fick en 10-veckorsförbrukning av Vom (2x 10 st för 250 kr minus lite medlemsrabatt).

Transport klarade vi smärtfritt mest för att en delleverans av dubbdäck och kedjetvätt till cyklarna har blivit försenad flera gånger. Men noll kronor är ändå noll kronor!

Inredning & underhåll blev delvis inspirerat av mitt läsande av The Life-Changing Magic of Tidying Up av Marie Kondo – tre besticklådor och ett knivblock i ek gör att det äntligen är ordning i alla kökslådor! Även massor av glasburkar för att kunna laga ännu mera storkok, en rejäl skärbräda, julgransfot, julgransbelysning och några månaders förbrukning av hårtvål har inhandlats.

Trädgård! En julkrans till ytterdörren. Julgranen återfinns under Övrigt då den ju faktiskt bor inomhus 😉

Utemat den här månaden blev en finmiddag på restaurang för att fira att Fru Lugns mamma gått i pension, två pizzor och ett McDonaldsbesök.

Övrigt: 2127.60 kr av dessa är julklappar till 5 personer och födelsedagspresent till en person. Vi som inte har Spotify i vanliga fall valde att utnyttja deras erbjudande om 3 månader för 99 kr för att slippa reklampauser i julmusiken, och en flaskborste och några tandborstar står för resterande del.

Inkomster

Inkomster: En väldigt normal månad på inkomstsidan – lön från våra heltidsarbeten, två hundpassningar, och några hundralappar från en ärvd kapitalförsäkring. Nästa månad debiterar jag äntligen lite ute hos kund igen!

Egna utgifter

Försäkringar är medlemsavgift till facket och a-kassa. Jag betalade även min olycksfallsförsäkring som känns mer och mer värdelös för varje sparmånad som passerar, men den får hänga med en stund till (speciellt med tanke på vår nya ekonomiska situation efter förra veckans husköp).

Transport: SL-kort all the way.

Vård och medicin: Herr Lugn har varit hos tandläkaren och på en massage som friskvårdsbidraget bara täcker till 75%.

Utemat handlar som vanligt mest om uteluncher och lathet, men jag vill gärna tro att den här kostnaden har minskat rätt rejält det senaste året (jmf. ex. med 1771.89 kr i april). Jag har ätit en pizza och köpt lite godis på ICA. Herr Lugn har kanske ätit fem uteluncher, annars tror jag att det är småköp som läsk och fika i anknytning till orkesterrep och bandy. Det fina med att ha delvis separerad ekonomi är att vi inte behöver bry oss om varandras små ”onödiga” kostnader. Åtminstone jag upplever att det eliminerar allt ekonomiskt gnabb och tyckande som vi annars skulle kunna ägna oss åt 🙂

Övrigt blev en del småsaker. Jag har köpt en bok, temugg till jobbet (kunden har bara pappersmuggar), mobilabonnemang, en badhandduk i lin att använda vid bastubad, entré till en av herr Lugns konserter, samt en årsförbrukning nagelfilar. Herr Lugn har köpt en bok, avtackningspresent och mobilabonnemang, samt betalat en kontoavgift.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s