Vi har köpt hus!

Den här veckan har varit en äkta roller coaster. Jag har inte varit så här pigg på flera år, mest för att jag har varit hög på adrenalin sedan i måndags ca 11.30. Förra söndagen var vi och femtielva andra människor på husvisning, då vi i mellandagarna hittade ett nytt hus på Hemnet som var för bra för att inte titta närmare på. Måndag lunch ringer mäklaren och vi lägger första budet – lågt men inte allt för skamligt. Sen börjar adrenalinet och banksamtalen. Vid 3.1 millar tappar vi budgivare 2. Tisdagen förflyter i makligt tempo och magen börjar inbilla sig att det kanske är över nu. Onsdag förmiddag börjar kriget med budgivare 3. Jag sover, äter (typ), budar, sitter i telefon med banker, försöker jobba, och på torsdag kväll exploderar mitt stresskänsliga huvud med medföljande ögonmigrän. Jycke Lugn känner av att något är fuffens och vägrar sova, så Herr Lugn sover på soffan så att jag får vila så mycket som möjligt.

Precis innan fredag lunch erbjuder vi oss att signa under dagen om säljarna accepterar dåvarande bud. Jag är som en igel och höjer varje gång budgivare 3 får för sig att komma upp för luft. Vi vill bo precis där, huset är jättefint, lagom stort och i tillräckligt gott skick för att bara flytta in i. Det finaste vi har sett under det senaste året. Jag är extremt lite lätt putt på banken som bara räknar min fasta lön på 38 tkr och inte de 52 tkr som jag faktiskt tjänar, för nu har vi bara några hundra tusingar kvar tills banken säger stopp. Höjer ett par gånger till och pratar med mäklaren som verkar väldigt mån om avslut flera gånger till. 17.30 har jag kollapsat i soffhörnet och tänker att nu har de nog ändå tagit helg. Herr Lugn åker till bandyn och jag sover som en död i lite drygt en timme.

Strax innan åtta ringer mäklaren. Säljarna vill skriva kontrakt idag och budgivare 3 har fått till 20.00 på sig att kontra. 20.03 ringer mäklaren igen, budgivare 3 går inte att få tag på så om vi kan signa under kvällen så är huset vårt. Förbannar Herr Lugn som fortfarande är på bandyn medan jag ringer till hans bonusmamma som bor i närheten av huset. Tillsammans konstaterar vi att det är kasst att Herr Lugn inte är hemma idag av alla dagar, och nervösbabblar som man gör när man nästan är säker på att man får köpa sitt drömhus/får sina drömgrannar medan jag far runt och slänger övernattningssaker på en väska. Stackars Jycke Lugn tassar runt och gnylar – det är skitsvårt att chilla på kommando, speciellt när matte nyss låg och sov och nu helt plötsligt beter sig som att världen håller på att gå under.

Fem mil är det till mäklarens kontor och vi har ingen bil. Vi snackar tunnelbana och Roslagsbana i över en timme för att ta oss dit, och naturligtvis har min stressade hjärna glömt bort var exakt Herr Lugn är på bandy just ikväll och när han sa att han skulle komma hem, trots att jag har frågat minst fem gånger. Lovar att vi kommer så snart vi kan och skickar alla uppgifter till mäklaren via sms så han kan preppa pappersexercisen. Vi får sova hos Herr Lugns bonusmamma, och hon lovar att möta oss vid stationen och gå en promenad med Jycke Lugn medan vi är hos mäklaren. Äntligen ringer Herr Lugn som får springa genom duschen och åka direkt till tåget från bandyn. På väg ut genom dörren kommer jag till och med ihåg att ta med mat till Jycke Lugn, och 22.20 kliver vi in hos mäklaren. Lantligt som det är så får även Jycke Lugn följa med. Kaffe och kakor serveras, och ca 00:01 är alla papper underskrivna och huset är vårt.

Dagen efter är vi om möjligt ännu tröttare, men blir bjudna på kaffe och kakor hemma hos säljarna som berättar om huset. Vi går husesyn själva och blir bara mer och mer nöjda för varje minut som går. Kramas och försöker övertyga varandra om att vi faktiskt ska bo här. Visserligen inte förrän i maj, men vi har faktiskt köpt ett alldeles eget hus, och det utan att behöva genomgå härket med att sälja lägenheten innan. Trots att vi inte trodde att vi hade råd än. Åt helvete med lagom – sparar man tillräckligt med pengar så har man möjlighet att köpa drömhuset när det dyker upp!

Nu ska vi sova och ta hand om varandra, återgå till att ”bara” jobba heltid och planera bröllop… bygget nedan kommer ni undoubtedly att få se mer av här framöver 🙂

12843796_1274x851
Snart blir Villa Lugnet en villa på riktigt!

7 reaktioner till “Vi har köpt hus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s