Fru Lugns resa: Näsdukar på 10 minuter

näsdukar

Fru Lugns resa är en serie inlägg som jag har publicerat på någon av mina tidigare bloggar, de flesta skrivna under perioden 2014-2015 när jag som mest intensivt rensade och omvärderade det mesta i mitt liv. Inlägg som jag vill ha kvar, som säger något om min resa mot frihet, och som förhoppningsvis kan skapa resonans hos någon som är i början av sin egen resa. Hav tålamod och överseende, jag var blott en liten ensamstående 24-årig korridorsboende ingenjörsstudent!

Nedanstående inlägg publicerades första gången 13 september 2014.


Ära vare Gud i höjden, dessa har jag gjort i slöjden. Faktiskt. Jag sydde ett par pyjamasbyxor i rätt så tjock randig bomullsflanell i sjuan, och de har varit helt fantastiska som just pyjamasbyxor i ungefär tio (10!) år. Jag sydde till och med mitt efternamn längs ena benet i form av trikåbokstäver och sjukt tät sicksack.

Det var egentligen inget fel på dem, några bokstäver var lite fransiga, men de hade enkelt kunnat lagas. Däremot var de något korta – inte för att jag har växt nämnvärt utan snarare för att en liten Fru Lugn som tyckte om låga midjeband har växt upp till en äldre Fru Lugn som föredrar byxor som man kan röra sig i utan att visa halva baksidan 😉

Kalla det mitt första riktigt lyckade återbruksprojekt eller vad ni vill, men av ett enda byxben och en sax bidde det mer än en tummetott – det bidde åtta näsdukar, och jag kan garantera att till och med de allra mjukaste pappersnäsdukarna gör näsan mer skinnflådd än dessa. Och så fungerar de bättre än alla glasögonputstrasor jag någonsin testat!

Kan hända visar det sig att de behöver fållas någon gång, men jag tror inte det.


Över fyra år senare använder jag fortfarande de här näsdukarna på daglig basis. Inte en enda har behövt fållas 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s