Ekonomi November

ekonomi nov

Gemensam nettoförmögenhet: 647 058 kr (1 193 586.09 kr inkl. pension)

November blev en väldigt normal månad i Familjen Lugns slösaktiga liv. Faktum är att vi snittar drygt 30 tkr i månaden bara på våra gemensamma utgifter det här året. Det är lite skämskudde på det, men med tanke på att jag har varit sjukskriven under stora delar av året, att vi har skapat vårt första gemensamma hem inkl. trädgård, och att fokus har legat på att bygga ett mysigt liv tillsammans där jag får vara så frisk som möjligt… ja med tanke på allt det så ser det inte alltför pjåkigt ut 🙂 Bara trädgården (min bebis och mitt andningshål) har gått loss på 50 tkr, så vi ligger långt ifrån de 12-15 tkr/mån som jag vet att vi skulle kunna leva på! När energin tryter så tar plånboken vid kan man säga.

De gemensamma utgifterna är de som vi delar lika mellan oss, medan tabellen till höger visar våra egna respektive utgifter inklusive hälften var av de gemensamma utgifterna.

Gemensamma utgifter

Boende inkl. ränta innehåller avgift till bostadsrättsföreningen, el, bredband och ränta på bolånet.

Försäkringar är den hemförsäkring som vi betalar i januari varje år.

Livsmedel är allt som vi köper på ICA, Paradiset, Hemköp, Systembolaget och liknande; mat, dryck, tvättmedel, städmaterial, alkohol, mm. 3000 kr känns fortfarande lite wwiiieee i magen, men är det vi landar på när vi inte orkar planera tillräckligt för att bara handla en gång i veckan, köper sura godisar och chips när vi får våra cravings och så vidare.

Jycke Lugn är alla kostnader som han drar på sig (okej, som vi drar på honom) – foder, leksaker, tuggisar, utrustning, veterinärkostnader, mm. Det enda som inte syns här är försäkringen som Herr Lugn och Lillhusse Lugn delar på.

Transport den här månaden blev en kedjetvättsgrej och olja. Herr Lugns kedjeskydd på cykeln krossades i en olycka för några veckor sedan (inget/ingen annan skadades) så hans kedja lever farligt just nu.

Inredning & underhåll… kylskåpshylla nummer två sade goodbajs i vår fyra år gamla kyl. Meh. Vi tog i och köpte två nya på en gång, med förhoppningen att plastplupparna som den vilar på ska hålla längre om det blir mindre vikt per hyllplan. En ny ullfilt och fyra adventsljus fick vi i kylan och mörkret också.

Trädgård! Nu är det vinter, i alla fall ljusmässigt. Grendosa, ljusslingor, solcellslyktor och en gigantisk igelkott i granit har flyttat in och det är hur fint som helst 🙂

Utemat den här månaden blev en finmiddag på restaurang efter en av Herr Lugns konserter, en myslunch under heldagsbesök på Centralbadet, och McDonalds i två svaga ögonblick. Jag är så sjukt hungrig nu när jag har börjat jobba igen… det är som att kroppen tycker att det är ekvivalent med att springa ett marathon.

Övrigt är mest the aforementioned inträde till Centralbadet. Vi hade en gemensam ledig dag och blev lagom ångade, sjudna, kokta och allmänt lealösa i typ 6 timmar (du skola maxa utdelningen av din inträdesavgift). Årets 15 julkort med Pettson och Findus på gick på hela 15 riksdaler. Porto därtill hamnade i livsmedel någonstans då de köptes på ICA.

Inkomster

Inkomster: Det är inte varje månad man får både a-kassa och lön från nya jobbet, samtidigt! Jag har dessutom jobbat lite extra som hundvakt, inkasserat en modest aktieutdelning, samt får några hundralappar från en ärvd kapitalförsäkring varje månad. Herr Lugn har fått sin tredje lön från vad som nog inte kan kallas ”det nya jobbet” så länge till 🙂

Egna utgifter

Försäkringar för oss båda den här gången är medlemsavgift till facket och A-kassa.

Transport: SL-kort all the way.

Utemat handlar som vanligt mest om uteluncher tror jag. Jag har ätit några luncher med mina nya kollegor för att slippa äta ensam varje dag (!), tog en fredagspizza med en kompis, och en toast skagen på Centralbadet när jag var där på friskvårdsbidraget. Det är inte heller alltid vi orkar laga matlådor så det räcker till hela veckorna. Idag har dock Herr Lugn med sig både lunch och middag med tillhörande sallader, så vi jobbar på det!

Övrigt håhå jaja. Fru Lugn har gått bananas i höstrusket för andra månaden i rad! Fasen vad bekväm man blir när det ramlar in mer pengar än vanligt… Jag har (äntligen) börjat sjunga i kör, och efter att ha frusit flera vintrar i rad så gick jag åstad och köpte mig en ny vinterjacka och en tjockare mössa. Sen började jag ju jobba igen (har jag sagt det tillräckligt många gånger än..?) och behövde därmed se över kontorsgarderoben – två ulltröjor, foundation och mascara blev det. Och biljett till en av Herr Lugns konserter, samt födelsedagspresent till densamme 🙂 Herr Lugn fick brev från sin tidigare arbetsgivare som ville ha tillbaka drygt 3500 kr, och behövde ett par rejäla vinterhandskar och en tjockare mössa. I övrigt är det bandyavgifter, linser, mobil, bankavgifter och en kursbok för hans del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s