I heltidsarbetets famn

Fru Lugn har en ny kund. Första tiden hos en sådan är alltid intensiv. Case in point: idag har jag suttit framför en ny skärm i drygt 7.378521 timmar, träffat approx. 27.3 nya människor, och mofflade en lussebulle samt sov som en död på soffan i två timmar innan Herr Lugn kom hem. Ätit middag, yogat lite, druckit en dubbel espresso. Huvudet känns sådär allmänt fullsmockat av ny information, nya ansikten, nya system, ny politik, ny affär, nytt kontor, und so weiter.

Som konsult har man förmånen att få sampla olika arbetsplatser, och alla har sina egenheter. Det här är mitt första möte med ett flexkontor, dvs. ett kontor där alla har en kontorsväska (som rymmer ens egen utrustning) och ett låsbart skåp, men ingen fast plats. Det finns en myriad olika typer av platser att välja på, allt efter behov och humör, men gemensamt för samtliga är att allt man har tagit fram i början av dagen ska återbördas i slutet av densamma. Har du lånat skrivbordscykeln ska den således släpas tillbaka dit den kom ifrån innan du går hem för dagen.

Jag hittar kaffet, frukten, lunchrummet, mitt skåp, toaletterna och kapprummet (typ). Dator och passerkort fungerar, jag har skrivit några rader SQL-kod, läst många mejl, lärt mig en handfull nya namn och vet vilka som brukar äta matlåda. What more do you need? 🙂

Tillbaka till kroppen och knoppen, för jag verkar vara inne i en ajaj-period just nu. Förra veckan hade jag så ont i ryggen att jag mest halvlåg i sängen och snyftade med laptopen i knät. I tisdags var jag på helkroppsmassage och sen blev jag sedvanligt ångad, kokt, sjuden, svettad och simmad i några timmar på Centralbadet. I vanliga fall är den proceduren det enda som hjälper för min värkande post-utbrända kroppastolle, men i det här fallet verkar det snarare ha utlöst mer smärta.

Jag är inte så överdrivet pigg just nu så mycket får stå tillbaka den närmaste tiden. Jag har dock noterat att bloggen har blivit omnämnd av den eminenta Fru EB och att ni skriver tänkvärda inlägg snabbare än jag hinner läsa dem! Nu är dock klockan 22.11 och det enda som är kvar av dagen är en timme med Headspace, sen ska jag sussa sött.

Over and out!

2 reaktioner till “I heltidsarbetets famn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s