Ekonomi Oktober

ekonomi okt

Gemensam nettoförmögenhet: 597 328.55 kr (1 137 799.55 kr inkl. pension)

Om jag ska vara helt ärlig så är det först nu det känns som att vi börjar komma på rätt köl och kan planera framåt igen. Sjukskrivningarna är slut, jag börjar se ljuset i tunneln på härket med Försäkringskassan, A-kassan, sjukförsäkringar och annat trevligt, några större summor har trillat in från de nämnda aktörerna, och jag ser fram emot min första heltidslön på länge. Nu blir det åka av igen!

De gemensamma utgifterna är de som vi delar lika mellan oss, medan tabellen till höger visar våra egna respektive utgifter inklusive hälften var av de gemensamma utgifterna.

Gemensamma utgifter

Boende inkl. ränta innehåller avgift till bostadsrättsföreningen, el, bredband och ränta på bolånet.

Försäkringar är den hemförsäkring som vi betalar i Januari varje år.

Livsmedel är allt som vi köper på ICA, Paradiset, Hemköp, Systembolaget och liknande; mat, dryck, tvättmedel, städmaterial, alkohol, mm. 3000 kr känns fortfarande lite wwiiieee i magen, men är det vi landar på när vi inte orkar planera tillräckligt för att bara handla en gång i veckan, köper sura godisar och chips när vi får våra cravings och så vidare.

Inredning & underhåll denna gång blev en välbehövd saftsil och ugnstermometer efter höstens monstruösa äppelskördar. Nästa år blir det inköp av fruktkross och -press… potentiell bröllopspresent kanske?

Trädgård alltså. Den är min bebis och behöver skötsel året runt. Två drivbänkar kommer göra att vi kan odla mer mat nästa år, och björnbärshallonbusken exploderade i värmen och behövde det högsta växtstödet vi kunde hitta (och frakta hem). Murgröna och klematis har planterats runt balkongen för att ge fluff, mys och insynsskydd, och en nyplanterad ros kommer förhoppningsvis ge fina blommor till vårt bröllop nästa sommar 🙂

Utemat den här månaden blev två pizzor, och ett besök på Café Berwald i samband med en konsert. Helt onödigt men gott de där gångerna vi har varit för trötta för att tänka klart.

Övrigt är ärligt talat mest biljetter till Eagles konsert nästa år. Ett par hantlar som möjliggör billig styrketräning, mat och tuggisar till Jycke Lugn (borde han ha en egen kategori kanske?), en inflyttningsblomma, samt glasflaskor till egengjord äppelmust.

Inkomster

Inkomster: Nu börjar det likna nåt! Jag fick min slutlön från tidigare arbetsgivare (hej sparad semester!) och utbetalning från densammas sjukförsäkring. Jag har dessutom jobbat lite extra som hundvakt, och får några hundralappar från en ärvd kapitalförsäkring varje månad. Många stålars med tanke på att jag inte haft någon anställning under Oktober (: Herr Lugn har fått sin andra lön från det nya jobbet.

Egna utgifter

Försäkringar för oss båda den här gången är medlemsavgift till facket och A-kassa.

Transport: SL-kort all the way. Jycke Lugn tycker inte om sin cykelkärra men vi jobbar på det, och jag har ärligt talat varit för lat för att cykla till alla anställningsintervjuer och dylikt.

Utemat handlar mest om uteluncher tror jag. Jag har ätit en pizza och gav efter för extremt godissug en kväll. Vad i tusan Herr Lugn har hittat på får han svara på själv 😉 Här finns uppenbar förbättringspotential vad gäller medhavd lunch, matsäck, middag, fika, godis, kaffe och så vidare und so weiter. Vi behöver fler matlådor så vi kan göra fler storkok på en gång och därmed variera hans födointag, men ett visst mått av bristande planering är nog den största boven i dramat om jag får gissa.

Övrigt håhå jaja. Fru Lugn har gått bananas i höstrusket! Nä men asså mest så tappade jag min mobil – en Samsung Galaxy S6a som jag vårdat ömt sedan 12/10 2015 och köpte ut från min tidigare arbetsgivare för väldigt lite pengar. Tji fick jag när den mötte sin skapare på asfalten här utanför. Ny telefon och ett program som extraherade all obackuppad data på den gamla alltså. Fy skäms på mig! En regnjacka, ett par stövlar, en blus, tuschpennor, kalender och en årsprenumeration på Headspace blev det också. Bananas! Och mobilabonnemang! Trippelbananas! Herr Lugn höll sig mer i skinnet med linsprenumeration och mobilabonnemang, men anmälde sig ändock till fyra löplopp nästa år och hittade ingen av sina två (2) mössor trots idogt gemensamt letande så en ny mössa fick han skramla till också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s