Artvidrighet

Artvidrigt är ett fint ord som jag har snott från Fru Efficient Badass. Inte så att jag ogillar mitt nya jobb för det är grymt på många sätt – bra betalt, mysigt kontor, trevliga kollegor, intressanta uppgifter, fria tider, bra förmåner, osv. Men hela processen att varje morgon transportera sig till ett kontor där man sitter stilla framför en skärm i flera timmar, pausar för att utfodra sig, sitter framför en skärm i flera timmar till, för att sedan transportera sig hem igen – den är absurd. Absurd, I say! Såhär års är den ännu mer absurd eftersom man i princip aldrig är utomhus när det är ljust. Artvidrigt! Vi är inte byggda för att sitta stilla eller spendera större delen av våra liv inomhus.

Visst kan man göra mycket för att förbättra sin situation. Man kan…

  • …studera för att kunna välja ett bättre jobb (check)
  • …vidareutbilda sig för att få ännu bättre lön och förmåner (check)
  • …cykla till jobbet och därmed slippa omge sig med olyckliga och infekterade människor i kollektivtrafiken, undvika bilköer (och bilägande), röra på sig utomhus, få ett modikum av dagsljus, mm., mm. (check)
  • …minska sina utgifter och sikta på FI för att en dag ta sig ur ekorrhjulet (check)
  • …skapa en fantastisk fritid med roliga och avslappnande aktiviteter, intressen och familj (check)

Men inte fasen hindrar det mig från att längtande titta ut genom fönstret och önska att jag kunde få sova lite till, hänga i en bubbelpool på Centralbadet, orka laga bättre mat, hälsa på släkten oftare, umgås mer med min familj, pyssla i trädgården, promenera med hunden, styrketräna, hjälpa andra mer, engagera mig i välgörenhetsorganisationer, osv., osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s