Sträckläsning

IMG-4061-768x512

Jag har sträckläst Cait Flanders bok The Year of Less de senaste dagarna (och nätterna när jag inte kan sova pga tidigare nämnda assholes till grannar). Jag gillar hennes stil och det känns skönt att min hjärna äntligen klarar av att sträckläsa på samma sätt som jag brukade göra.

Det är också fascinerande att läsa om människors personliga resor, för de har så många gemensamma drag med min egen. Ingenting är omöjligt, och man lär sig alltid så mycket mer än man trodde från början bara man försöker. Jag önskar att alla åtminstone ett par gånger skulle ge sig på något större livsexperiment och verkligen utmana sig själva. Ge sig själva chansen att upptäcka vilka de egentligen vill vara och vad de vill göra med sina liv. Väldigt få saker är måsten, och jag tror att många skulle må bra av att kasta loss och ge sig själva en nystart. Det kräver mod, men ger oändligt mycket tillbaka.

Eftersom jag har läst Caits blogg i flera år så var själva läsningen inga problem alls. Kanske är jag till och med redo att plocka upp Deep Work igen och orka ta till mig budskapet? För ett år sen satt jag framför skärmen på jobbet och förstod inte vad jag läste ens på fjärde försöket, så heja min hjärna! Spontan återhämtning och påtvingad vila fungerar verkligen. Ingen kan säga hur lång tid det tar, men det finns en väg tillbaka och en väg framåt till något bättre 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s