En grön om dan

När jag startar nya projekt så går jag gärna all in. Jag kommer på en ny idé och så blir jag superexalterad och vill att allt helst skulle hända igår. I trädgården funkar det inte riktigt så, och tur är väl det!

Trädgården är ett pågående projekt som aldrig tar slut och aldrig blir färdigt. Det ligger i dess natur att vara en pågående process utan start och mål. Den är ständigt i förändring, och där i ligger tjusningen. Det krävs ett annat angreppssätt för att leva i harmoni med sin trädgård. Om jag kör järnet ena veckan så kommer jag behöva en paus veckan därpå. På så sätt har jag haft ihjäl mången planta och missat att skörda grönsaker som blivit övermogna eller uppätna av skadedjur. Helt plötsligt har vallmon slagit ut eller broccolin både grott och torkat sönder utan att jag har fått uppleva det. Attans!

Det är få förunnat att kunna hänga i sin trädgård flera timmar om dagen, men någonting vill jag ändå kunna göra varje dag. Om så bara sitta med en kopp kaffe och titta på skärbönorna. Dagen blir alltid bättre om jag får vistas ute i vår gröna oas en stund.

Igår bylsade jag på mig regnkläder, stövlar, mössa och vantar och rensade ogräs i spöregnet. Sen fick jag gå in och glida ned i badet med Vinterodling – Skörda när det är kallt av Sara Bäckmo. Perfekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s