Mumma matlåda!

I min iver att laga mer, bättre, godare och billigare mat tog det inte lång stund att hitta till Portionen under tian. Det vattnas i munnen bara av bilderna! Det återstår att se om vi verkligen kan hålla oss till 10 kr per portion då vi båda äter ganska mycket. ”Pappas matsmältning” och ”äter som en skogshuggare” har jag fått höra i många år trots min ringa storlek, och Herr Lugn kan äta både två och fyra portioner om det bjuds.

Faktum är att en samling goda och kostnadseffektiva rätter eller recept skulle underlätta vår vardag en hel del. Det är så lätt att fastna i träsket av pasta med gräddsås, kycklinggryta, tomatsås och pannkakor när energin tryter. I likhet med många andra har vi svårt att svara på frågan ”vad blir det för mat?” trots att vårt dagliga matbehov är bland det mest förutsägbara som finns.

För att råda bot på detta en gång för alla tänker jag samla våra bästa rätter här och testa några nya. Få saker är så effektiva som att skriva ned dem i ett publikt forum, så nu blir det åka av!

Vad har ni för favoriter i matlådan?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s