Ekonomi April

Ekonomi April

Gemensam nettoförmögenhet: 421 588.19 kr (940 241.19 kr inkl. pension)

April ser onekligen ut som en kass månad rent ekonomiskt. Speciellt som det här är första månadsuppföljningen på bloggen så förstår jag om (att?) ni undrar vad i hela friden vi pysslar med. Vi kan trösta oss med att nästa månad kommer se mycket bättre ut!

De gemensamma utgifterna är de som vi delar lika mellan oss, medan tabellen till höger visar våra egna respektive utgifter inklusive hälften var av de gemensamma utgifterna.

Gemensamma utgifter

Boende inkl. ränta innehåller avgift till bostadsrättsföreningen, el, bredband och ränta på bolånet. Den här kostnaden är vi rätt så nöjda med – Herr Lugns boendekostnad ökade något och min minskade i och med att vi köpte lägenhet och flyttade ihop. Delad på två så blir den en ganska trevlig summa.

Försäkringar är den hemförsäkring som vi betalar i Januari varje år.

Livsmedel är allt som vi köper på ICA, Paradiset, Hemköp, Systembolaget och liknande; mat, dryck, tvättmedel, städmaterial, alkohol, mm. Vi köpte en mopp och firade min födelsedag med middag för 12 personer under April, men över 3000 kr är definitivt i högsta laget.

Inredning & underhåll är förhoppningsvis monstruös för sista månaden på ett tag. Vi flyttade i December och har sedan dess boat in oss och köpt allt från köksmaskiner och lampor till blomkrukor och verktyg. Under April köpte vi kopplingar till diskmaskinen, en kökslampa, utemöbler, tvättkorg, sockerlådor och diverse verktyg. Nu är det hyllor till klädkammaren och förrådet kvar, samt eventuellt en grill, sen är boendet faktiskt färdigt. Här räknar vi med att spara stora pengar framöver!

Trädgård får ändå anses helt okej med tanke på att vi håller på att anlägga en ny sådan, och därmed har köpt både bärbuskar, pion, vårblommor och bevattningsbrickor under April.

Utemat den här månaden blev ett besök på McDonalds och två pizzor. Helt onödigt men gott de där gångerna vi har varit för trötta för att tänka klart.

Inkomster

Inkomster: Det gör ont att vara sjukskriven – inte bara kroppsligt och själsligt utan även ekonomiskt. Det tär på självförtroendet, men det är bara att vara djupt tacksam för att jag har ett så pass välbetalt jobb att jag inte behöver tjafsa med Försäkringskassan för min överlevnad. Mina inkomster den här månaden är lön för ca 32% (25% sjukskrivning och resten ”vanliga” sjukdagar), födelsedagspresenter, och några hundralappar från en ärvd kapitalförsäkring. Herr Lugn har fått en hel lön och tillbakabetalda utlägg för en tjänsteresa.

Egna utgifter

Försäkringar för oss båda den här gången är medlemsavgift till facket och A-kassa som drogs dubbelt under April pga. helger.

Transport: Vi har köpt elcyklar! Den enskilt största utgiften den här månaden, som i längden kommer betyda att vi inte behöver några regelbundna SL-kort längre. Dessutom kommer vi ut i friska luften, rör på oss mer än förut, och skjuter eventuellt bilägande på framtiden. Herr Lugn åker fortfarande tunnelbana 2 ggr/vecka för att hämta och lämna Jycke Lugn hos Lillhusse, men vi planerar att lära honom att springa bredvid, och skaffa en cykelkärra som han kan åka i när det handlar om för långa distanser för hans unga ålder och höfter.

Vård & medicin är precis vad det låter som. Ära vare frikort och högkostnadsskydd, men lite får man punga ut för själv.

Utemat handlar mest om uteluncher. Jag har ätit ute två gånger under månaden, och laddade mitt Coffee Card på Espresso House med 200 kr. Herr Lugn har ätit en del frukost, fika och lunch utanför hemmet, samt var på en avtacknings-AW.

Utlägg är just det, pengar som lagts ut men som kommer komma tillbaka. I det här fallet ett abonnemang som ännu inte skrivits över på Lillhusse Lugn som Herr Lugn tidigare delade lägenhet med.

Övrigt denna gång är en e-bok till Fru Lugn (vars arbetsgivare betalar för telefon), samt Spotify, bandyavgifter, avtackning och mobil för Herr Lugn.

 

Vi ser fram emot Maj som kommer innebära mer arbetad tid för Fru Lugn (mer lön!), en kovändning från Försäkringskassan (sjukpenning!), och definitivt färre stora utgifter.

 

 

En reaktion till “Ekonomi April

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s