Godare mat för mindre pengar

När jag pluggade så lade jag ungefär tusen kronor på mat varje månad, och kom så småningom fram till att jag kunde leva riktigt gott på 1200 kronor per månad.

En av de viktigaste insikterna som jag kommer tillbaka till är att vad jag än lagar så är det billigare än om jag skulle köpa motsvarande ute.

När man väl har börjat spara in på matkontot så är det lätt att fortsätta skala bort saker tills man står där en vacker dag och är urbota trött och less på linssoppa till lunch varje dag.

Mat ska vara njutning, och ju äldre jag blir desto viktigare blir maten. Det handlar inte alls bara om näring, kalorier eller quick fixes. Det handlar om livskvalitet, hantverk, gemensamma måltider och samtal, njutning, hur vi nyttjar jordens och våra egna resurser, hälsa, välbefinnande, vardagsmys, och så mycket mer. Vad vore människan utan mat?

Min ekonomiska ådra sparkar bakut åt många saker. Inte kan jag väl köpa mandlar som snacks? Två ostar per vecka..? Den där allra godaste chokladkakan som kostar 50 spänn. Två frukter per dag..?! Men jo, vi har råd att äta det vi vill och mår bra av. Alternativet är att leva på bagels och cappuccino från Espresso House, vilken vettig utelunch som helst för över 100 kronor, eller falla offer för billigare quick fixes av mer eller mindre låtsasmat.

Nyckeln för mig ligger i att komma ihåg att hemlagat är godast och billigast, och framför allt acceptera att jag får ta mig tid att lära mig att laga de där smarrigheterna som jag cravear ute på stan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s